avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pot beneficia de pensionare anticipata,cand si in ce ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pot beneficia de pensionare anticipata,cand si in ce procent ?

Femeie nascuta in aprilie 1958.Am terminat facultatea in 1981 .Am desfasurat activitatea de economist fara intrerupere pana in prezent.Doresc sa stiu daca pot beneficia de pensionare anticipata,cand si in procent ? Va multumesc anticipat pt raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:54, 31 August 2012
Limita de varsta la 61 de ani si 1 luna.Pensie anticipata sau anticipata partiala la 56 de ani si 1 luna.Conditia de stagiu pentru pensie anticipata,fara penalizare este de 39 de ani si 1 luna,fara stagiu asimilat(facultate de zi).Pentru pensie anticipata partiala cu penalizare,conditia de stagiu este de 31 de ani si 1 luna,fara stagiu asimilat(facultate).Penalizarea este de 0,75% pentru fiecare luna de anticipare.Pentru 5 ani(60 de luni)de anticipare penalizarea este de 45%.
multumesc pt informatie !
Cand veti implini varsta standard de pensionare pensia anticipata partiala se treansforma din oficiu in pensie pentru limita de varsta si se elimina diminuarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata Mitika56 Mitika56 Sotia are 35 ani vechime impliniti in luna noiembrie, nu are ani pe grupe, data nasterii: 28 decembrie 1958. La ce data se poate pensiona anticipat ? Va ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata cboboc cboboc femeie,54ani,nascuta in 1958, mai cand se poate pensiona anticipat si in ce conditii privind plata pensiei (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata zimbroianu zimbroianu Cumnata mea este nascuta la 25 04 1958 si are 32 ani de munca. La ce varsta se poate pensiona anticipat si cat % este penalizarea. De aasemenea doreste sa ... (vezi toată discuția)