avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Agenda vs Minuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Agenda vs Minuta

Buna ziua, am nevoie de o lamurire: ce e agenda, ce e minuta? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 18:16, 31 August 2012
Agenda, vorba unui prieten :D, este "chestia aia in care notez treburile de facut la anumite date, ca sa nu le uit, dar nu stiu unde dracu' sa notez ca sa-mi aduc aminte s-o mai si citesc din cand in cand pentru insemnarile din ea". (pentru definitia exacta, a se vedea DEX-ul).

MINUTA este dispozitivul pe scurt al hotararii judecatoresti (sau rezumat al hotarari judecatoresti in partea ei dispozitiva). Se semneaza de catre judecatori, sub sanctiunea nulitatii, se pronunta in sedinta, etc. (in conformitate cu dispozitiile art 258 Cod procedura civila).
Ultima modificare: Vineri, 31 August 2012
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntarea in procesul civil Anca Puma Anca Puma Va rog frumos, cine poate sa-mi spuna si mie care este regula intr-un proces civil in ceea ce priveste pronuntarea, aceasta se face in sedinta publica sau ... (vezi toată discuția)
Lipsa minutei la recurs calandrino calandrino Care ar fi calea pe care o pot uza in a solicita instantei desfiintarea unei hotarari judecatoresti irevocabile, pentru lipsa minutei de la dosar? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Model cerere angella angella am nevoie de un model de cerere incheiere de sedinta. va multmesc (vezi toată discuția)