Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Firma pe internet
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Firma pe internet

Buna ziua,
-ce tip de societate comericala ar fi indicata astfel in cat,firma va fi pe numele mamei mele,dar ma voi ocupa absolut eu.
-pot sa fac in asa fel incat sa imi deduc TVA-ul?
-Ce coduri CAEN trebuie sa imi iau?
-sediul social va fi in apartament unde voi depozita si marfa,va trebui sa fac contract de comodat?
-modalitatea de plata a impozitului pe profit sau suma limita obligatorie indiferent de profit.
-pasii de urmat in vederea legalizarii firmei.

Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Septembrie 2012
alman95, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters259670 , utilizator 18:36, 1 Septembrie 2012
Codul CAEN atribuit unei astfel de activitati este 4791 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet.
Cu privire la marfa depozitata in apartament atentie la natura ei, daca sunt produse alimentare, chiar daca sunt ambalate, in mod legal, va trebuie loocatie autorizata in acest sens.
Ca sa va deduceti TVA-ul trebuie sa fiti inregistrat ca platitor de TVA si aici poate ne ajuta unul din consultanti, stiu ca trebuiesc indeplinite anumite conditii, si poate ni le expun dansii.
Cu privire la forma juridica puteti alege orice va doriti, tinand cont ca doriti sa deveniti platitor de TVA, cu siguranta va trebuie un contabil si ca atare ori ca este SRL, ori ca este un PFA, II, sau AF, e cam acelasi lucru....
Da, trebuie sa va faceti un comodat, chiar daca este casa d-voastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitate sediu social dorin123 dorin123 Buna ziua, Doresc sa infiintez o SRL cu codul CAEN 4791-Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet. Sediul social va fi ... (vezi toată discuția)
Coduri caen depozit turcalexandra turcalexandra Buna ziua, Detin un depozit inchiriat unde receptinez marfa (articole copii) achizitionata din tara si UE si o expediez prin curierat (la bucata) catre ... (vezi toată discuția)
Sediu social cu activitate Dyana75 Dyana75 Buna ziua, Pentru un magazin online, as dori sa stiu daca este obligatoriu sau recomandat sa declar sediu social cu activitate, date fiind ... (vezi toată discuția)