avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Liberarea sub control judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Liberarea sub control judiciar

Revin cu o intrebare legata de Dosarul penal de care am mai vorbit. Saptamana trecuta a avut loc recursul la cererea de eliberare conditionat care i-a fost respinsa. M-am uitat cu avocatul in dosar si la declaratia vechiului administrator al societati am descoperit niste minciuni........ El a declarat in fata procurorului ca ar fii dat anunt in ziar ca vinde societatea si ca a fost sunat de catre inculpata si ca ia oferit suma ceruta. In realitate nu a fost dat nici un anunt in ziarul local declarat de el, am fost la arhiva ziarului si am facut copii xeroxate dupa paginele in care sunt anunturi cu vanzari/cedari si infintari firme in perioada in care a zis el ca a dat anuntul si am sunat la toate numerele care cedau si vindeau firme si nici un rezultat nici unul din numere nu a avut de vanzare sau cedare firma cu domeniul respectiv. Actele de schimbare a administratorului s-au facut la un notar public unde el a declarat ca a primit bani, dar la dosar nu apare nici o chitanta si nici nu se specifica ca ar fii primit bani pentru societate asta ce inseamna FALS IN DECLARATI. Cel care detinea firma ii cunoaste pe celelalte persoane ( era mana-n mana ) care apar in dosar la EVAZIUNE FISCALA si SPALARE DE BANI. Ce se poate face in acest sens? Se poate sa-l traga la raspundere pentru ca a mintit in declaratie? Si astea sunt numai o parte din minciunile care le-a declarat. Ce sfaturi puteti sa-mi dati ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Francisc Gerber , Avocat 10:49, 5 Septembrie 2012
In primul rand asigurati-va ca avocatul reprezinta 100% interesele persoanei arestate si nu urmareste sa apere si interesele altor posibile persoane ce pot fi implicate in cauza.
In cazul eliberarii sub control judiciar se pune si problema oportunitatii liberarii fata de stadiul cercetarilor, in sensul ca odata eliberata, persoana in cauza poate fi influentata de adevaratii autori care in prezent sunt in umbra.
Recamandarea mea este sa dea declaratii sincere in cauza si sa participe la aflarea adevarului, prin stabilirea contributiei fiecaruia dintre participanti.
Este un dosar amplu, in care este nevoie sa se administreze mai multe probe, inclusiv expertize ale scrisului.
In declaratia data a zis adevarul si a zis exact cum sa intamplat totul, unde il poate gasi pe fratele vitreg al concubinului si tot ce o punea sa faca. Dar in legatura cu vechiul administrator poate sa-l traga la raspundere cu dovezi solide pentru declaratii mincinuase? Ca tot ce a declarat vechiul administrator sunt minciuni si este mana-n mana cu adevaratii faptasi.
Conteaza foarte mult daca va reusi prin probe sa se ajunga la tragerea la raspundere penala a adevaratilor infractori periculosi.
In astfel de situatii se poate ajunge la o pedeapsa cu suspendare sau o reducere consistenta a pedepsei chiar daca va primi inchisoare cu executare.
Adica in loc de 10 ani sa primeasca 3 ani...
Poate fi tras la raspundere si fostul administrator.
Din calitatea de martor se poate transforma in invinuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propunere de arestare admisa- ce se poate face pentru a fi cercetata in stare de libertate? ContSters112599 ContSters112599 Am aflat azi ca o prietena de a mea a facut o prostie mare si asi vrea sa o ajut. A avut prea mare inredere intr-un om si acuma e inchisa pentru 29 de zile. ... (vezi toată discuția)
Eliberare conditionata si anul de detentie !! Sonyaa Sonyaa In baza art 8 din L 39/2003 rap la art 2 pct b lit 18 din L 39/2003 condamna inculpatul XXX – fiul lui Xxxx şi Xxxx, născut la data de Xxxx în Xxxx ... (vezi toată discuția)
Infractiuni privind circulatia pe drumuri publice chelugeorgiana chelugeorgiana Sotul meu a fost prins de 3 ori circuland fara permis si de fiecare data i s-a intocmit dosar penal. La primul a primit 8 luni inchisoare, la al doilea 1an si ... (vezi toată discuția)