avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Parteneriat public privat
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Parteneriat public privat

Buna ziua,
Am o mare rugaminte... daca ma poate invata cineva sau ajuta cu niste sfaturi.
Doresc sa inchei un parteneriat public privat cu consiliul local al unei comune avand ca obiect 3 terenuri apartinand consiliului local. Primarul nu intelege avantajele care le ofera parteneriatul public privat pentru consiliul local sau nu doreste sa inteleaga o astfel de intelegere.
Rugamintea mea este daca ma poate invata cineva ce argumente sa-i ofer ca sa-l conving.
Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 11:11, 3 Septembrie 2012
Obiectul unui contract de parteneriat public-privat este realizarea unui bun si/ sau o lucrare si/sau serviciu care la finalul contractului se transfera catre unitatea administrativ teritoriala. Dvs ce vreti sa realizati pe aceste terenuri si ce utilitate au pentru comuna ?

In conformitate cu dispozitiile Legii 178/2010 a parteneriatului public-privat (M.Of. 676 din 05-oct-2010) -modificata si completata de Ordonanta urgenta 39/2011 (M.Of. 284 din 21-apr-2011) si Ordonanta urgenta 86/2011 (M.Of. 729 din 17-oct-2011) – si a Normelor Metodologice din 2010 de aplicare a Legii parteneriatului public-privat nr. 178/2010 (M.Of. 833 din 13-dec-2010) :

Art 23 din legea 178/2010 :
"(1)Iniţierea unui proiect de parteneriat public-privat aparţine partenerului public.( unitatea adm teritoriala - comuna)
(2)Pentru iniţierea unui proiect de parteneriat public-privat, iniţiatorul întocmeşte un studiu de fundamentare şi prefezabilitate." ( detalii gasiti in Normele metodologice)

Art 15 din lege :
“Elementele de bază ale unui proiect de parteneriat public-privat sunt, după caz:
a)iniţierea;
b)finanţarea;
c)proiectarea;
d)construirea/realizarea;
e)reabilitarea/modernizarea;
f)întreţinerea, managementul/operarea;
g)derularea de operaţiuni comerciale;
h)transferul proiectului către partenerul public la finalizarea acestuia.”


Cititi si aici despre avantaje, dezavantaje si tipuri de parteneriat public- privat:

[ link extern ] /

[ link extern ] /

si legislatie :
[ link extern ]

si un exemplu :
[ link extern ]

Sper sa va fie de folos.
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pateneriat public privat mariusdan12 mariusdan12 Buna ziua, Am o mare rugaminte... daca ma poate invata cineva sau ajuta cu niste sfaturi. Doresc sa inchei un parteneriat public privat cu consiliul local ... (vezi toată discuția)
Parteneriat institutie publica-ong vladion2005 vladion2005 Buna ziua. Imi puteti spune care este temeiul legal pentru incheierea unui parteneriat de colaborare intre o institutie publica si o organizatie ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru dezvoltarea rurala apa si canalizare! danmures danmures Intrebare. Daca la mine in comuna as introduce pe banii mei (ai firmei pe care o detin) reteaua de apa si canalizare exista posibilitatea de ai recupera prin ... (vezi toată discuția)