avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Aminare termen recurs
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Aminare termen recurs

Buna seara, am termen pe data de 4 septembrie 2012...in proces de partaj ajuns
la recurs....de 2 saptamini incerc sa dau de avocatul angajat si nu este de gasit...
intrebare...Pot amina recursul mai am timp...?
Va rog un raspuns urgent ....Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Domitian , utilizator 23:36, 3 Septembrie 2012
Puteți face o cerere de amânare la termenul fixat (cel din 4 sept). Dar va rămâne la aprecierea instanței dacă va considera motivul D-voastră intemeiat sau nu, după ce va pune cererea în discuție în ședința publică.
Multumesc pentru raspuns...deci mai am timp daca o depun azi pe 3 septembrie...?
Cel mai bine este să vă prezentați în 4 sept și să cereți o amânare pentru motivul arătat.
Ok...Multumesc pentru sfat.
Daca este primul termen in recurs ar trebui sa puteti beneficia de un alt termen pt angajare avocat si pregatirea apararii.

Daca dosarul nu este la primul termen, atunci va trebui sa faceti dovada lipsei motivate a aparatorului care insa are obligatia de a-si asigura substituirea.

Puteti explica instantei si ca intelegeti sa denuntati contractul incheiat cu acel avocat si ca doriti sa va angajati un altul.

Alte discuții în legătură

Se poate amina primul termen la ordonanta prezidentiala? carraro carraro As dori sa stiu daca e posibil sa amin primul termen in cazul unei ordonante prezidetiale pe motivul pregatirii si care este practica ,la fel ca in cazul ... (vezi toată discuția)
Refuzul clientului la avocat. client care nu doreste substituirea avocatului in fata instantei penale.refuzul clientului CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Exista jurisprudenta conform careia clientul care refuza ca avocatul angajat sa fie substituit sa determine amanarea cauzei pe incalcarea dreptului la ... (vezi toată discuția)
O noua cerere de amanare? dorel25 dorel25 am o condamnare de 2ani datorita unui act fals si instanta de fond nu a tinut cont de provenienta acelui act sunt la curtea de apel si am cerut un termen ... (vezi toată discuția)