avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere salariat aflat in litigiu cu o alta firma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere salariat aflat in litigiu cu o alta firma

Buna ziua,
Doresc sa va intreb in ce conditii se poate concedia un salariat care mai are un contract de munca la o alta firma si este in proces cu acea firma. Este sofer.
Cel mai recent răspuns: Catalina Cibotariu , Avocat 16:23, 3 Septembrie 2012
totusi revin: faptul ca este sofer si are 2 contracte simultane de 8 ore nu ma ajuta cu nimic? Nu este suspendat celalalt contract.
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
IldikoB, utilizator
Nu are nicio legatura un contract cu celalalt .... cele doua c.i.m. incumba doua raporte de munca diferite , independente unul de celalalt
legea nu interzice ca o persoana sa aiba mai multe locuri de munca. Acesta trebuie sa declare unde are functia de baza (din motive fiscale)
pai nu spuneati ca se afla in litigiu cu celalalt angajator. inseamna ca celalalt contract este incetat dar atacat in instanta. daca castiga atunci va avea doua locuri de munca in simultane si la unul va trebui sa renunte pentru ca fizic, tehnic, in cazul lui nu poate sa onoreze simultan doi angajatori desi conf. art. 35 din c.m. orice salariat are dreptul de a muncii la angajatori diferiti sau la acelas angajator, in baza unor contracte individuale de munca beneficiind de salariu corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
daca il concediati si dumneavoastra atunci s-ar putea sa va dea in judacata.
daca ar castiga rocesul cu primul angajator dar si procesul cu dumneavoastra atunci ar primi drepturi salariale din ambele parti insa va trebuie sa opteze doar pentru un singur angajator.
Cred ca problema expusa se referea la suspendare si nicidecum la cumulul de functii sau la declararea functiei de baza ...

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara vreau_sa_stiu vreau_sa_stiu daca am trimis prin posta convocarea pentru cercetarea disciplinara dar angajatul in cauza tot vine la lucru.....nu se suspenda contractul pe perioada ... (vezi toată discuția)
Concediere+plangere penala nhycompany nhycompany Buna ziua. Am depus o plangere penala impotriva unui angajat de al nostru, pt o infrcatiune savarsita la firma. Dupa ce am depus plangerea penala la 2 ... (vezi toată discuția)
Concediere - angajat care a furat lacritza lacritza cum scap de o angajata care ma furat si nu pot dovedi??/ mentionez ca stie mai bine ca mine legile angajarii si nu vrea sa-si dea demisia (vezi toată discuția)