avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de proprietate

Buna ziua!As dori si eu niste indrumari in ceia ce priveste mutarea unui gard pe hotarul legal, conform actelor de cumparare.Acum 9 ani am cumparat o casa cu o deschidere de 3.5 m la strada,spre surprinderea mea dupa vreo 2 luni am constatat ca deschiderea era de numai 3 m la strada(nu 3.5 m conform actelor).Acea 1/2 m era in curtea vecinei de langa mine .Casa dansei fiind pozitionata la nivel cu gardul,deci pe hotar cum am considerat eu atunci.Cand l-am sunat pe vanzator si i-am zis, a zis ca rezolva el cu vecina sa-mi recuperez din teren in spatele curtii,am fost de acord (nu stiam ce ma asteapta) :( .Totul a fost facut verbal si faptic, fara nici un document in speta.Acum am nevoie de acea 1/2 m deschidere la strada pentru a-mi instala cutia de gaze,pot sa mut gardul pe hotarul scriptic legal si sa-l pozitionez la forma din acte ( intabulare)? Incalc vreo lege?Poate vecina sa-mi interzica acest lucru?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: opheli_desdemona , utilizator 15:29, 3 Septembrie 2012
puteti face acest lucru numai ca veti intra in conflict cu vecina...
puteti face acest lucru NUMAI DUPA ce mergeti cu vecina la notariat, ca aceasta sa dea declaratie ca este de acord cu mutarea gardului in scopul aratat de dvs. Altminteri, va trebui sa va judecati printr-o actiune in revendicare.
Multumesc pentru promtitudine!Si in acest caz, incalc vreo lege,ma poate da in judecata cu ceva?Ea nu este de acord sa-l mut si nici nu vrea sa-mi dea acceptul de a pozitiona cutia de gaze si in asa zisul perimetrui de gard al ei.Eu am dreptul de folosinta a acele 1/2 m care-mi apartin scriptic, fara acordul ei?Sau trebuie sa ma judec cu ea?
Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
opheli_desdemona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Montare contor gaze in dreptul vecinului yonnootz yonnootz Buna seara! Mă confrunt cu o situație dificila si rar întâlnită aici pe forum. In urma cu câțiva ani am facut branșamentul la gaze la comun, ... (vezi toată discuția)
Poate un avocat sa dea raspuns si sa preia acest caz? vecinul ... MAGH MAGH Poate un avocat sa dea raspuns si sa preia acest caz? Vecinul nostru nu e de acord sa respecte legea, iar noi suntem nevoiti se ne facem dreptate. 1 Am un ... (vezi toată discuția)
Am autorizație de demolare dar e.on nu-mi permite să renunț la conducta de gaz de care nu mai am nevoie. cum pot rezolva situația? Dan Subtire Dan Subtire Pe peretele lateral al unui imobil pe care l-am achizitionat in urma cu doi ani,se afla amplasata o conducta de gaz.Aceasta conducta s-a construit pe ... (vezi toată discuția)