avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la starea civila?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la starea civila?

Salutare,,,
stie cineva daca divorţul-pe cale administrativă-prin consimţământ mutual, cu condiţia ca soţii să nu aibă copii minori născuţi din căsătorie sau adoptaţi de ambii soţi,se FACE DEJA la starea civila?
Stiam ca e proiect dar la starea civila mi s-a spus ca nu a intrat ink in vigoare modif Codului de Procedura Civila

Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 21:25, 19 Ianuarie 2009
In prezent, cererea pentru desfacerea casatoriei prin divort se solutioneaza de catre instanta de judecata.
Propunerile de modificare a legislatiei in materie, au ramas inca la stadiu de propuneri.
Divortul pe cale administrativa este inca in stadiu de proiect, ramane de vazut daca va deveni realitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Elenan Elenan Ce posibilitati de divort am daca sunt despartita in fapt de 3 ani? (vezi toată discuția)
Divort prin notariat byank07 byank07 Buna as dori sa stiu ce trebuie sa fac in cazul unui divort prin notariat,eu si sotul nu mai suntem impreuna de 3 ani(pe 22 oct se implinesc) si vrem sa ... (vezi toată discuția)
Divort cu monori andrei_66 andrei_66 Buna ziua, Avand in vedere ca incepand cu luna decembrie 2010, desfacerea casatoriei se poate face si la notar sau starea civila, va rog frumos sa imi ... (vezi toată discuția)