avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE

CUM formulez o cerere de demisie fara sa stau in preaviz pot cere nr de inregistrare la demisie angajatorului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:15, 4 Septembrie 2012
Formularea este simpla, subsemnatul, avand functia de , in cadrul serviciului x, va informez prin prezenta ca doresc sa-mi dau demisia din functia pe care o detin in unitatea dvs. Data si semnatura. O adresati sefului de unitate. Nu trebuie sa expuneti motivele pentru care ati recurs la acest gest. Normal ca puteti sa cereti nr. de inregistrare la registratura. Daca nu doriti sa mai stati cele 30 de zile iar angajatorul va aproba, probabil ca nu sunteti obligat. Asta ar trebui sa intrebati la dvs. la compartimentul resurse umane.
Legea nr.188/1999:
Art. 102. - Funcţionarul public poate să comunice încetarea raporturilor de serviciu prin demisie, notificată în scris persoanei care are competenţa legală de numire în funcţia publică. Demisia nu trebuie motivată şi produce efecte după 30 de zile calendaristice de la înregistrare. Banuiesc ca ar trebui sa fie la fel si la privat.De ce nu incercati mai bine o incetare a raporturilor de serviciu?

Ultima modificare: Luni, 3 Septembrie 2012
Justitiarul711, utilizator
Demisia fara preaviz este psoibila numai intr-o singura situatie , si anume: In temeiul art. 81 alin. (8) C. muncii, salariatul poate demisiona fara preaviz si in cazul incalcarii de catre angajator a obligatiilor asumate prin contractul individual de munca.

Întrucât termenul de preaviz în cazul demisiei este prevăzut de lege în favoarea angajatorului, acesta poate renunţa - total sau partial - la beneficiul lui, ceea ce conduce la încetarea contractului de muncă prin demisiie fara a se efectua preavizul in intregime sau doar o parte din acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie fara preaviz yoyo2001 yoyo2001 vreau sa stiu daca pot depune cerere de demisie fara preaviz cu repunere in drepturi totale in 24 de ore (conform carei legi). preavizul este luat in ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz alx1998 alx1998 Buna ziua! As vrea sa plec fara preaviz din urmatoarele motive: -Nu primesc nici minimul pe economie,primesc decat 1050 lei -Contract de munca la 8 ore,dar ... (vezi toată discuția)
Demisie fara preaviz momo86 momo86 Buna ziua! Sunt functionar public in cadrul unei primarii, avand functia de operator ROL. In urma unei oferte financiare mai bune, am decis sa imi dau demisia ... (vezi toată discuția)