avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... DEMISIE FARA PREAVIZ
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

DEMISIE FARA PREAVIZ

Buna ziua!
As vrea sa plec fara preaviz din urmatoarele motive:
-Nu primesc nici minimul pe economie,primesc decat 1050 lei
-Contract de munca la 8 ore,dar lucrez 13-14 ore
-Orele suplimentare nu imi sunt platite
-Sarbatorile legale nu imi sunt platite,conform legii
Va rog sa imi arati un model de demisie ca nu stiu cum sa formulez.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: alx1998 , utilizator 11:00, 5 Iulie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Demisia reprezinta actul unilateral de vointa al angajatului, prin care acesta pune capat raporturilor juridice de munca. Demisia trebuie sa imbrace forma scrisa si notificata angajatorului. Demisia nu trebuie aprobata de angajator. Angajatorului i se aduce la cunostinta faptul ca angajatul a decis sa puna capat raporturilor juridice de munca.
Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia angajatului sau in registrul de intrare-iesire. La un eventual caz ajuns in instanta, aceasta dovada de inregistrare a demisiei poate face diferenta dintre castig de cauza sau plata de daune-interese.
In caz contrar, cand angajatorul refuza sa inregistreze demisia angajatului, acesta va face orice dovada a faptului ca si-a notificat angajatorul, in scris, cu privire la demisie. Angajatorii care refuza sa inregistreze demisia pot fi amendati

De obicei, termenul de preaviz este obligatoriu in cazul demisiei, cu exceptia situatiei in care angajatorul renunta la acest termen sau cand angajatorul nu isi respecta obligatiile contractuale, spre exemplu, daca angajatorul nu isi achita obligatiile contractuale (salariu, zile libere .), angajatul nu este obligat sa respecte termenul de preaviz.

Codul Muncii, la art. 81 ofera prevederile necesare pentru a intelege cum procedeaza angajatii si angajatorii in materie de demisii cu si fara preaviz.

Demisia fara preaviz este o noutate introdusa prin actualul Cod al muncii, care prevede in art. 81 alin. (8) ca: salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

Textul art. 81 alin. (8) se refera numai la nerespectarea de catre angajator a obligatiilor asumate prin contractul individual de munca.

Model de demisie fara preaviz 2018


Nr. inregistrare ../....
(se va inregistra in registrul angajatorului)

Domnule director,
Subsemnatul............................, CNP angajat al SC..............................................in functia, va notific cu privire la incetarea contractului individual de munca, prin demisie, fara preaviz avand in vedere ( scrieti faptul ca nu respecta nivelul de salariu pe care ar trebui sa il primiti si faptul ca nu vi se respecta numarul de ore de lucru)


Data: Semnatura
................ ...................
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Demisie fara preaviz


Domnule Director/Administrator

Subsemnatul ........................................................................................., angajat in functia de ………… in cadrul societatii ........... , prin prezenta va aduc la cunostinta incetarea contractului meu de munca, nr. …………. din ......................................., incepand cu data de ..........., conform art. 81 alin.7 din Codul muncii - Legea 53/2003 modificata si completata, demisie fara preaviz , pentru urmatoarele motive : ............ (nu este obligatoriu inserarea motivelor de demisie)

Va multumesc!


Data:


p.s
Regulament Forum Avocatnet.ro
2.12. Nu este permisă postarea prin copy-paste a textelor din alte site-uri în paginile Avocatnet.ro. Acest forum încurajează originalitatea și te roagă să înţelegi că informaţiile publicate aici trebuie să ajute oameni, nu să prejudicieze autori de lucrări accesibile pe internet.
[ link extern ]
Mulțumesc foarte mult domnul avocat.
Ultima modificare: Joi, 5 Iulie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Model demisie fara preaviz alexandrumarin alexandrumarin Buna ziua, Va rog sa imi aratati si mie un model de cerere de demisie fara preaviz. Cu respect. (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata diana0andreea diana0andreea Buna seara, Problema mea consta in faptul ca sunt angajata la un salon cu fractiune de norma, respectiv 4 ore pe zi (20 ore/sapt), insa eu am executat 8 ore ... (vezi toată discuția)
Lnsolventa angajator, demisie si recuperare drepturi ManuDumi ManuDumi Buna ziua, Fiica mea este inca angajata la o firma careia i s-a cerut insolventa, sanse de redresare nu mai sunt, toti colegii au demisionat, este angajata ... (vezi toată discuția)