avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare de malpraxis ptr medic rezident pe ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare de malpraxis ptr medic rezident pe urgente , cu cod de parafa care efectueaza garzi in alta unitate sanitara

Buna ziua. Sunt medic rezident pe urgente in a doua specialitate. Am deja cod de parafa. Am terminat in 2004. Efectuez garzi la alt spital si as vrea sa imi inchei o asigurare de malpraxis. Am inceput sa efectuez garzi in iunie 2012. E posibil sa inchei o asigurare retroactiv? Ce fel de asigurare imi trebuie in cazul acesta? Pentru medic de familie sau ptr specialist urgente??
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 14:48, 4 Septembrie 2012
Asigurarea nu poate fi incheiata retroactiv, pentru ca ea isi produce efectele numai dupa semnarea contractului de asigurare si, de regula, dupa plata primei rate de prima. In privinta felului asigurarii, va recomand sa luati legatura cu un broker de asigurare ori cu reprezentantii mai multor societati de asigurari care va pot prezenta ofertele lor, asa incat sa o puteti alege pe cea mai convenabila pentru dvs. atat in privinta riscurilor asigurate, cat si a pretului. Produsele si conditiile de asigurare difera de la o societate la alta.
Nu vad rostul asigurarii retroactive, care de altfel este si imposibil de incheiat.Daca aveti asigurarea in cadrul colectivului unei unitati medicale, aveti acoperire numai in acea unitate.O asigurare de malpraxis personala, poate acoperi toate locatiile in care activati cu contract (declarate), pentru riscurile pe care le alegeti la asiguratorul ales.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare malpraxis medic? corinaandradumitrescu corinaandradumitrescu buna ziua, am o intrebare daca stie cineva. daca sunt medic (rezident cu mai putin de 3 ani de experienta, nu am inca nici cod la parafa) se poate sa imi ... (vezi toată discuția)
Insolventa asigurator. obligatii+riscuri asigurat ised8u ised8u Buna seara! Din lipsa de timp pentru studiu postez problema mea aici.... Ce riscuri isi asuma o persoana care incheie asigurarea de malpraxis cu un asigurator ... (vezi toată discuția)