avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,pentru succesiune este nevoie de intabulare si cadastru ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:12, 4 Septembrie 2012
Nu.
Informatii despre actele necesare pentru dezbaterea succesiunii in cadrul procedurii notariale gasiti aici :
[ link extern ]

Efectuarea documentatiei de cadastru si inscrierea in cartea funciara (intabularea) a bunurilor imobile sunt necesare in cazul in care doriti sa instrainati sau sa constituiti o ipoteca asupra acestor bunuri.
La notar ( si la judecatorie de altfel) se cer titluri de proprietate. Ori titlurile de proprietate au la baza intabulari si cadastru. Asadar, cum nu e nevoie de intabulare si cadastru?
Art. 887 , alin (1), cod civil :

Dobândirea unor drepturi reale fără înscriere

(1) Drepturile reale se dobândesc fără înscriere în cartea funciară când provin din moştenire, accesiune naturală, vânzare silită, expropriere pentru cauză de utilitate publică, precum şi în alte cazuri expres prevăzute de lege.

(2) Cu toate acestea, în cazul vânzării silite, dacă urmărirea imobilului nu a fost în prealabil notată în cartea funciară, drepturile reale astfel dobândite nu vor putea fi opuse terţilor dobânditori de bună-credinţă.

(3) În cazurile prevăzute la alin. (1), titularul drepturilor astfel dobândite nu va putea însă dispune de ele prin cartea funciară decât după ce s-a făcut înscrierea.


[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer proprietate Anghelpusa Anghelpusa Buna ziua, Cand se transfera dreptul de proprietate al unui apartament cumparat la licitatie de la un executor la data intabularii sau al intrarii efective in ... (vezi toată discuția)
Dovada proprietatii dienusa dienusa va rog mult sa-mi spuneti daca TP face dovada proprietatii?sunt intr-un proces in care se incearca contrariu...chiar judecatoarea m-a intrebat daca am CF pe un ... (vezi toată discuția)
Poate fi folosita oug nr 64/2010 si la dobandirea titlului de proprietate? coyotu27 coyotu27 Buna seara, Am aflat ca a fost publicata o ordonanţă de urgenta (nr 64/2010) prin care, pe baza dovezi ca s-au plătit taxele fiscale pentru o clădire ... (vezi toată discuția)