avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reorganizare judiciara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reorganizare judiciara

va rog,sa-mi explicati ce inseamna reorganizare judiciara!? sunt insarcinata si am citit ca pot fi data afara daca firma este in insolventa sau reorganizare judiciara.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:11, 4 Septembrie 2012
Reorganizarea judiciara este procedura ce se aplica debitorului, persoana juridica, in vederea achitarii datoriilor acestuia, conform programului de plata a creantelor. Procedura de reorganizare presupune intocmirea, aprobarea, implementarea si respectarea unui plan, numit plan de reorganizare, care poate sa prevada, impreuna sau separat:
a) restructurarea operationala si/sau financiara a debitorului;
b) restructurarea corporativa prin modificarea structurii de capital social;
c) restrangerea activitatii prin lichidarea unor bunuri din averea debitorului.
Scopul reorgnizarii judiciare este salvarea societatii, aflata in incapacitate temporara de plata, de la faliment. Modul in care societatatea intentioneaza sa evite falimentul trebuie prezentat spre aprobre creditorilor sub forma unui document care poarta numele de plan de reorganizare. Planul poate sa prevada fie restructurarea si continuarea activitatii societatii debitoare, fie lichidarea unor bunuri din averea acestuia, fie o combinatie a celor doua variante.



Interdictia concedierii prevazuta de art.60 alin.1 lit.c C.mun. nu opereaza in cazul reorganizarii judiciare , astfel incat o femeie salariata care este gravida poate fi concediata chiar daca angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Faliment doina1234 doina1234 Care sunt deosebirile dintre reorganizarea judiciara si faliment? Care sunt efectele lichidarii voluntare si falimentului? va rog ajutati-ma. Multumesc. (vezi toată discuția)
Prin desfiintarea postului poate insemna reorganizare judiciara ???? catalinion84 catalinion84 Buna ziua Va rog sa imi spunei si mie daca desfiintarea postului poate insemna reorganizare judiciara. Sunt in plata stimulent insertie pentru copil cu varsta ... (vezi toată discuția)
Restructurare versus reorganizare ContSters113178 ContSters113178 Care este diferenta dintre restructurare si reorganizare si care sunt implicatiile din partea angajatilor si a angajatorilor. (vezi toată discuția)