avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adeverinta vanzare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adeverinta vanzare apartament

Buna seara. Am cautat prin forum, am gasit cateva discutii pe marginea subiectului, dar nu prea m-am lamurit. Situatia noastra este asa: Un proprietar a solicitat eliberarea unei adeverinta ca nu are datorii, pe data de 04.09.2012. Noi pe 05.09.2012 afisam listele de plata aferente consumurilor din luna iulie. Ce ar trebui sa mentionam pe adeverinta ca sa nu ne trezim cu situatia in care noul proprietar va spune ca el a cumparat locuinta incepand cu 15.09.2012(de exemplu) si ca nu trebuie sa plateasca cota aferenta lunilor august/partial septembrie. Care e formularea corecta ? Administratorul spune ca va scrie pe adeverinta ca este achitata cota la intretinere inclusiv luna iunie.2012, ceea ce e adevart la data de 04.09.2012. Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 12:33, 11 Ianuarie 2013
Multumesc!
Va dau un asemenea model de adeverinta pe care eu il folosesc in asemenea cazuri fara probleme.
Este un model care va asigura pentru situatii de tranzitie a apartamentului la cotele de intretinere. Are o fraza foarte importanta subliniata cu caractere italice. Asteptati un pic pana se descarca!
www.avocatnet.ro/content/con...
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
elga50, moderator
Sumele nou aparute in debit la apartamentul mai sus mentionat, dupa data intocmirii prezentei adeverinte se negociaza intre partile direct implicate in actul de instrainare, asociatia urmand sa pretinda aceste debite noului proprietar.

Conform norme in vigoare,pentru recuperare debite,trebuie sa existe fie hotarare judecatoreasca fie alt temei legal
Care este temeiul legal al pretentiei asociatiei de proprietari?
In cazul unui apartament executat silit ,la data x asociatia precizeaza situatia debitelor
Adjudecarea apartamentului se realizeaza la interval de 3 ani de la demararea executarii silite,astfel ca "sumele nou aparute in debit la apartamentul "executat nu pot fi solicitate si nu revin adjudecatarului,iar asociatia de proprietari chiar daca a emis document la data x in care precizeaza dreptul de a "pretinde aceste debite noului proprietar:",pretentia nu are acoperire legala
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ynocentta
Conform norme in vigoare,pentru recuperare debite,trebuie sa existe fie hotarare judecatoreasca fie alt temei legal
Care este temeiul legal al pretentiei asociatiei de proprietari?
In cazul unui apartament executat silit ,la data x asociatia precizeaza situatia debitelor

Din pacate sunteti pe langa subiect, este vorba de o simpla vanzare a unui apartament fara datorii.
Daca se emite adeverinta pe data de 4, listele se afiseaza pe 5, iar vanzarea se face pe 5 dar inainte de afisarea listelor, cine plateste datoria??
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
ContSters241232, utilizator
Multumesc pentru model (@elga50) si adaugiri. Ideea este ca in cazul prezentat de mine si punctat de @thran...cine credeti ca plateste pentru luna-lunile respective? Pe fostul proprietar, sigur nu-l mai intereseaza, iar noul proprietar o sa spuna ca el a cumparat din data intocmirii actului de vanzare -cumparare...si nu-l intereseaza datoriile fostului proprietar...:). Poate de aceea este bine ca restituirea fondului de rulment sa se faca dupa ce se cunosc valorile cotelor din lunile respective(in cazul fericit in care exista acest fond si are o valoarea acoperitoare pentru 2 luni)..:). Sau ..proprietarii, atat cei vechi cat si cei noi, sunt nste oameni deosebiti de cinstiti si corecti..:) . Pe de alta parte, nu stiu daca continutul acestei adeverinte este adus si la cunostinta noului proprietar, in momentul incheierii actelor....astfel incat....nu stiu cat ajuta textul
Sumele nou aparute in debit la apartamentul mai sus mentionat, dupa data intocmirii prezentei adeverinte se negociaza intre partile direct implicate in actul de instrainare, asociatia urmand sa pretinda aceste debite noului proprietar.

Alte discuții în legătură

Adeverinta vanzare apartament Almaris Almaris La vanzarea unui apartament un proprietar trebuie sa faca dovada ca nu are datorii catre asociatia de proprietari. Desi adeverinta se elibereaza in legatura cu ... (vezi toată discuția)
Achitare datorii ioanadoljenco ioanadoljenco Buna ziua, In sept 2011 sora mea a achizitionat un apartanemt. La predarea apartamenului fostii proprietarii aveau obligatia sa achite toate datoriile, insa ... (vezi toată discuția)
Proprietar nou nu recunoaste restante esalonate, platite pana la data vanzarii apartamentlui conjoint conjoint Vara aceasta,in cadrul A.G a asociatiei de proprietari a fost constituit un fond in vederea achitarii datoriilor esalonate pe 12 luni catre furnizorul de ... (vezi toată discuția)