avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... absent de la proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

absent de la proces

proces penal aflat in faza de pronuntare.inculpatul lipseste (pretinde av.lui) din motive medicale.fiind prima cerere da amanare de agest gen instanta aproba cererea.poate salipsesca si data viitoare din aceelasi motiv?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 04:12, 7 Septembrie 2012
Nu, instanta nu poate acorda doua termene de amanare pentru acelasi motiv.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
Tifigiu Laura, Consilier juridic
Când procesul se află în faza judecăţii, procesul ar putea fi suspendat datorită unor probelme medicale constatate prin expertiză medico-legală.

Art. 303: Suspendarea judecatii
(1) Cand se constata pe baza unei expertize medico-legale ca inculpatul sufera de o boala grava, care il impiedica sa participe la judecata, instanta dispune, prin incheiere, suspendarea procesului penal pana cand starea sanatatii inculpatului va permite participarea acestuia la judecata.
Spuneţi însă că procesul se află în pronunţare , în această situaţie , dacă inculpatul are apărător , iar instanţa nu-i acordă o nouă amânare, consider că prezenţa apărătorului la şedinţa în care se pronunţă hotărârea este suficientă .

inculpatul are aparator angajat caruia i s-a adus la cunostinta ca la urmatorul termen sa depuna documente medicale justificative.acest dosar penal a ajuns in instanta dupa trei ani de la producerea accidentului si se afla pe rol din februarie 2012.pana acum inculpatul s-a prezentat la judecata insa acum cand trebuia sa aflam hotararea s-a gandit ca ar trebui sa mai traga putin de timp si ca cei trei ani nu sunt suficienti.nu stiu cat de grav poate sa fie de bolnav caci are 23de ani si a reusit sa mutileze un om pe viata si sa -i distruga moral si familia.
Daca inculpatul este bolnav de 2 ori la fiecare din cele doua termene de judecata instanta trebuie sa amane judecata deoarece inculpatul are ultimul cuvant si se incalca dreptul la aparare daca acesta nu se sustrage de la judecata si este doar vorba de boala.

Daca ati avea norocul ca instanta sa nu stie acest lucru si ati fi condamnat cu executare cauza se va trimite spre rejudecare.
Tot noroc ati avea si daca ati fi judecat fara sa fiti prezent deoarece daca primiti o pedeapsa cu suspendare tot bine ar fi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare prezentare lia28 lia28 Buna ziua, daca inculpatul se afla in incapacitate de a se deplasa, din cauza sanatatii, (boala cronica, insulino dependent, frecvente crize de encefalopatie ... (vezi toată discuția)
Recurs amitza amitza in cadrul judecarii recursului se poate face cerere de suspendare a judecatii pe motiv de boala? si daca da, aceasta incheiere poate fi atacata cu recurs? (vezi toată discuția)
Suspendare ContSters83761 ContSters83761 Buna seara.Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns privind conditiile necesare suspendarii procesului penal,daca sunt si cum sunt interpretate. (vezi toată discuția)