avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Are sotia nevoie de viza de intrare pentru Grecia daca ...
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Are sotia nevoie de viza de intrare pentru Grecia daca are Permis de Sedere - Membru Familie ( Ea este cetatean Non-UE )

Dupa cum spune si titlul , vreau sa stiu daca sotia are sau nu nevoie de viza de intrare pentru Grecia. Ea are Permisul de Sedere - Membru de Familie. Intentionam sa mergem in vacanta in Creta.
Din cate am inteles de la cei de la MAE , ea nu ar avea nevoie de viza.
Poate sa clarifice cineva mai mult lucrurile ? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lgstoian , utilizator 16:27, 5 Septembrie 2012
Are cumva carte de rezidenta in Romania?
Are permis de sedere temporara valabil pana in 2017 - membru familie cetatean roman.
Directiva 2004/38/CE privind dreptul la libera circulatie si sedere pe teritoriul statelor membre pentru cetatenii uniunii si membrii familiilor acestora

Dreptul de iesire si intrare
Articolul 4
Dreptul de iesire
(1) Fara a aduce atingere dispozitiilor privind documentele de calatorie aplicabile controalelor la frontierele nationale, toti cetatenii Uniunii care detin carti de identitate valabile sau pasapoarte valabile si membrii familiei acestora care nu au cetatenia unui stat membru si care detin pasapoarte valabile au dreptul de a parasi teritoriul unui stat membru pentru a se deplasa in alt stat membru.
(2) Persoanelor mentionate la alineatul (1) nu le pot fi impuse vize de iesire si nici alte formalitati echivalente.

Articolul 5
Dreptul de intrare
(1) Fara a aduce atingere dispozitiilor privind documentele de calatorie aplicabile controalelor la frontierele nationale, statele membre permit intrarea pe teritoriul lor a cetatenilor Uniunii care detin carti de identitate valabile sau pasapoarte valabile, precum si a membrilor familiilor acestora care nu au cetatenia unui stat membru si care detin pasapoarte valabile.
Cetatenilor Uniunii nu le pot fi impuse vize de iesire si nici alte formalitati echivalente.
(2) Membrilor de familie care nu au cetatenia unui stat membru li se cere numai sa posede o viza de intrare in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 539/2001 sau, daca este cazul, cu legislatia interna. In sensul prezentei directive, detinerea permisului de sedere valabil mentionat la articolul 10 scuteste membrii de familie de obligatia de a obtine o viza.
Statele membre acorda acestor persoane toate facilitatile pentru a obtine vizele necesare. Aceste vize se elibereaza gratuit, in cel mai scurt termen si pe baza unei proceduri accelerate.


Deci nu este nevoie de nici un fel de viza cum mi-au zis si cei e la MAE. Multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent - calatorie ue cetatean cu carte de rezidenta in romania deea18 deea18 Buna seara!am o intrebare sotul meu este cetatean al Republici Moldova si poseda de carte de rezidenta a familiei pe 5 ani intrebarea mea este poate se ... (vezi toată discuția)
Viza pentru cetatean indian casatorit cu cetatean roman........ajutor urgent!!!! Joana77 Joana77 Buna Ziua, Ma numesc Ioana....sunt casatorita cu un cetatean indian...sotul meu are permis de sedere.Noi vrem sa plecam in Anglia pentru o perioada,dar nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua as avea câteva întrebări legat de căsătorie dintre ... Sergiu989 Sergiu989 Buna Ziua as avea câteva întrebări legat de căsătorie dintre un cetățean român cu un cetățean străin care nu face parte din UE Soția mea îi din ... (vezi toată discuția)