avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transformarea postului cu studii medii in studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transformarea postului cu studii medii in studii superiare

Lucrez la intr-o companie de stat de 8 ani, fiind incadrat in functia de tehnoredactor pr.I. Acum 4 ani am absolvit Facultatea de Marketing si Afaceri Internationale din Bucuresti, obtinand diploma de licenta in economie. Am lansat o sumedenie de cereri cerand un post cu studii superioare dar de fiecare data am mentionat ca economist, si tot timpul am primit raspuns negativ (ba nu sunt posturi, ba nu exista in serveciu acest post etc.) Mentionez faptul ca in tot acest timp (4 ani), s-au infiintat nenumarate posturi chiar in servicul in care lucrez, (pe pile binenteles, dar daca nu ai pile poate rezolvi cunva cu legea), Acum ma gandean la o alta cale asa ca va rog daca ma puteti sfatui cum sa procedez sa cer transformarea postului de tehnored. pr.I cu studii medii in post tehnored. pr. I cu studii superioare, daca exista in COR (eu am gasit pe unele site-uri, COR-ul pt. tehnored. pr.I studii superioare este 245121, potrivit ISCO-88-COM si ISCO-88). Mentionez ca in NOMENCLATORUL DE FUNCTII, nu figureaza acest post de tehnored. cu studii superioare dar redau din "HG nr. 1352 din 23 decembrie 2010 a fost aprobata structura Clasificarii ocupatiilor din Romania - nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor - ISCO 08 iar prin Ordinul nr. 1832 din 6 iulie 2011 a fost aprobata Clasificarea ocupatiilor din Romania - nivel de ocupatie (sase caractere).

Clasificarea ocupatiilor din Romania se aplica in toate domeniile de activitate economica si sociala si este obligatorie pentru toate organele administratiei publice centrale si locale, unitati bugetare, operatori economici, indiferent de forma de proprietate, organizatii patronale, sindicale, profesionale si politice, fundatii, asociatii si alte persoane fizice si juridice care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, la completarea documentelor oficiale ori de cate ori se cere precizarea ocupatiei."
Va rog mult da-ti un sfat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 6 Septembrie 2012
la companiile de stat organigramele se aproba prin Hotarare de Guvern si se ocupa prin concurs....existao sumedenie de situatii ca a dvs. deoarece toata lumea crede ca daca a ocupat un post pe stiudii medii, stabi, la stat, automat , dupa ce va absolvi studiile superioare va fi avansat la studii superioare ,.in relaitate fara bunavointa angajatorului nu se poate ( adica sa vi-l introduca n organigrama) ...nu aveti varianta legala sa-i obligati. puteti avea si doctoratul , daca v-ati angajat pe un post cu studii medii nu puteti sa-i obligati sa va transforme postul....tara noastra este plina de secretare cu studii superioare ...

organigrama se face in functie de necesarul unitatii de stat nu la dispozitia angajatilor care , mai toti fac facultati.....

realitatea este ca, acum o facultate nu-ti mai garanteaza nimic.....
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
Antoanela Geaman, Avocat
Da dar: "Clasificarea ocupatiilor din Romania se aplica in toate domeniile de activitate economica si sociala si este obligatorie pentru toate organele administratiei publice centrale si locale, unitati bugetare, operatori economici, indiferent de forma de proprietate, organizatii patronale, sindicale, profesionale si politice, fundatii, asociatii si alte persoane fizice si juridice care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, la completarea documentelor oficiale ori de cate ori se cere precizarea ocupatiei.".... acest paragraf din lege nu se poate lua in considerare?, si in situatia in care au fost transformate sau infiintate si alte posturi in acest timp nu ma pot folosi de: Cap. IX, Art.51(1) lit.d si Cap. IX, Art. 51(4), lit. b si lit. k, zic eu sa le fortez putin mana.
Merci
Va puteti prevala de prevederile art.15 din Legea nr.76/2002 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! codul cor 143903 este cu studii superioare , se ia ... Mihaela Ina T Mihaela Ina T Buna ziua ! Codul Cor 143903 este cu studii superioare , se ia in calcul la calcularea vechimii in studii superioare pentru un economist ? (vezi toată discuția)
Transformare post intr-o sc anipopa anipopa Buna ziua.Sunt indreptatit sa cer transformarea postului din post cu studii medii in post cu studii superioare tinand cont de faptul ca am absolvit facultatea ... (vezi toată discuția)