avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... contract comodat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

contract comodat

Buna ziua,
in vederea inscrierii pe tabloul av definitivi, mi s-a solicitat de catre Baroul Bucuresti (desi am prezentat copie certificata pentru conformitate a actului de spatiu) sa prezint un contract de comodat intre subsemnata si Cabinet individual avocat ......al subsemnatei.
Rog colegii care au depus deja un astfel de contract de comodat sa ma ajute cu draft-ul contractului.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 21:24, 22 Aprilie 2009
CONTRACT DE COMODAT
Incheiat astazi, ......... intre:

1. ...................( proprietar imobil), posesor la C.I. seria .... nr.........., eliberat la data de ......., cu domiciliul in ............., in calitate de comodant
si
2. CABINET DE AVOCAT “ ...............”, cu sediul in ..........., in calitate de comodatar, in conditiile dispozitiilor cuprinse in art.1560-1575 din codul civil.

Obiectul contractului

Obiectul prezentului contract il constituie acordarea cu titlu gratuit de imprumut de folosinta in interesul CABINETULUI DE AVOCAT “.........” a unei suprafete de ........... m.p. din totalul de ........ m.p. reprezentand suprafata afectata a doua camere si a spatiilor de folosinta comuna.

Termenul
Prezentul contract s-a incheiat pe o perioada nedeterminata incepand cu data de ..........., cu posibilitate de reziliere prin acordul partilor.
Obligatiile partilor:
In realizarea obiectului prezentului contract, comodatarul se obliga:
1. Sa recunoasca si sa respecte dreptul de proprietate al comodantului asupra bunului pus la dispozitie.
2. Sa ingrijeasca asemeni unui bun gospodar bunul si sa suporte cheltuielile privind utilitatile in proportie de 50%, dupa cum urmeaza:
- cheltuielile cu incalzirea;
- cheltuielile cu energia electrica, apa, gazul, telefonul fix, internetul, cablul TV, gunoiul si celelalte cheltuieli curente;
- cheltuieli reparatii curente si capitale.
Obligatiile comodantului:
- sa puna la dispozitia comodatarului bunul care face obiectul contractului.
Dispozitii finale
Clauzele contractuale pot fi modificate prin acordul ambelor parti materializat in acte aditionale.
Prezentul contract se completeaza cu dispozitiile cuprinse in art.1560-1575 Cod Civil si reprezinta singurul instrument juridic probant intre parti.

Comodant, Comodatar,
......................... Cabinet de avocat
.......................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare autoturism pe firma andreeamihai andreeamihai Vreau si eu sa trec o masina pe firma. Trebuie sa fac un contract de comodat, nu? Am inteles ca nu e necesar ca acest contract sa fie facut in fata notarului. ... (vezi toată discuția)
Sa contract de comodat oti oti In czul unui contract de inchiriere intre o SA si un SRL (chirias) pot rezilia contractul si sa inchei un comodat? Ce implicatii are asta pt SA ,adica ce ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat - prevederi Costica33 Costica33 Va multumesc anticipat pentru ajutor. Vreau sa fac un contract de comodat pentru firma mea si 1. am nevoie de fraza standard prin care pot stipula cat la ... (vezi toată discuția)