avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare domiciliu

Buna ziua,

Am nevoie de acordul tatalui pentru a-mi schimba domiciliul , in strainatate, impreuna cu copilul minor? Copilul imi este incredintat prin hot jud definitiva din 2009.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:47, 11 Septembrie 2012
in conditiile in care minorul a fost incredintat exclusiv mamei printr-o hotarare definitiva si irevocabila, nu este necesar acordul tatalui in acest sens.
puteti defini putin termenul "exculsiv"? Tatal isi vede periodic copilul, divortul a fost amiabil, relatiile sunt in continuare bune, si intre mine si fostul sot, si intre copil si tata.
termenul "exclusiv" in contextul de mai sus, se refera la faptul ca minorul a fost incredintat de catre instanta doar unuia dintre parinti .
Legal nu aveti nevoie de acordul tatalui ca sa scoateti copilul din Romania in scopul de a va stabili cu el intr-o alta tara.
Dar... ca sa il aduceti intr-o tara unde sa va stabiliti acordul e posibil ca autoritatile din tara respectiva sa va solicite acordul; asta nu tine de legislatia Romaniei, ci de a tarii unde ajungeti.

Moral... daca va intelegeti bine si aveti relatii cordiale, copilul are o relatie buna cu tatal lui, ar trebui sa discutati si sa ajungeti la un numitor comun, sa va stabiliti de comun acord cum se vor desfasura vizitele pe viitor, cine va plati costurile deplasarilor etc., altfel sunt sanse mari sa va treziti cu dosar prin instante...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare judecatoreasca - iesirea din tara cu un minor mikota mikota Buna ziua, as dori sa stiu daca am o hotarare judecatoreasca in care am actionat in judecata pe tatal fiului meu minor, pentru stabilirea unei pensii ... (vezi toată discuția)
Ordonanþã preºedinþialã - încredinþare minor moldovanlaura moldovanlaura Prin ordonanţă preşedinţială s-a încredinţat minorul, spre creştere şi educare, reclamantei spre creşte Ordonanţa preşedinţială este ... (vezi toată discuția)
Program de vizitare minor mirka mirka Buna seara, in urma divortului tribunalul a incredintat minorul tatalui prin hotarare definitiva si irevocabila s-a stabilit si un program de vizitare tot ... (vezi toată discuția)