avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de timp in care se comunica decizia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de timp in care se comunica decizia de incetare a contractului de munca dupa preaviz

Am si eu o problema.Pe data de 3 sept mi s-a incheiat contractul de munca in urma inchiderii magazinului unde lucrez.Am stat in preaviz 20 zile si totusi decizia de incetare a CM intarzie sa apara fara vreo explicatie concreta si am nevoie de aceasta pentru somaj.Ce trebuie sa fac?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 27 Septembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
Chiar daca exista , in practica, si comunicarea verbala , aceasta nu are niciun efect ... trebuie sa existe o dovada ca s-a comunicat acea decizie

In cazul refuzului de a va inmana un exemplar de pe decizia de concediere, puteti sesiza ITM-ul si/sau instanta de judecata.
Am reusit sa obtin un exemplar dar problema este ca atunci cand am depus dosarul pt somaj mi-au oprit in original decizia de concediere,crezi k mai am dreptul de la alta decizie de la angajator sau trebuie sa o cer itm ului?ideea este ca cei de la itm m-au pus sa semnez ca mi au dat actele inapoi ,dar pe moment fiind multe nu mi-am dat seama ca mi au oprit decizia si anexa 26 in original
Puteti solicita angajtorului eliberarea unei copii, conforme cu originalul, de pe decizia de concediere ... in acest sens, va trebui sa depuneti o solicitare scrisa invocand in acest sens prevederile art.8 alin.3 lit.a din HG nr.500/2011.

Potrivit art.8 alin.3 lit.a in HG nr.500/2011, la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
.......
Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Art.8 (4) din HG nr.500/2011 : Documentele sunt eliberate in copie certificata de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita de angajator pentru conformitate cu originalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte retinute de itm la depunerea dosarului de somaj iulia1988 iulia1988 Buna seara! Astazi am depus dosarul pt somaj si am constatat ca mi-au oprit in original decizia de incetare a contractului de munca si anexa 26 ( cu ... (vezi toată discuția)
Fluturasi salariu,obligatie angajator? SAUNDU SAUNDU Buna seara,am cerut fostului angajator copii ale documentelor printre care si copi ai fluturasilor de salariu care la fiecare lichidare ii semnam intr-un ... (vezi toată discuția)
Decizie incetare contract de munca andreea_roxana andreea_roxana buna ziua, pe 22 ianuarie mi-am dat demisia de la locul de munca si nu am primit nici acum decizia de incetare. imi puteti spune daca este un termen limita de ... (vezi toată discuția)