avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca am un contract de munca pe perioada determinata care inceteaza la data de 28 sept cu ce data trebuie incheiata decizia de incetare .Mi s-a spus ca,cu data de 28 sept dar daca contractul de munca este pana in 28 inclusiv,cum este corect de fapt ,ca sa nu pierd indemnizatia de somaj?Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:29, 11 Septembrie 2012
raporturile de munca inceteaza in prima zi nelucrata asa ca, in cazul in care dumneavoastra lucrati si pe data de 28 atunci contractul de munca va inceta pe 29 (data la care va fi si incetarea inregistrata in revisal)
Se respectas prevederile acestui articol art 56 din codul muncii republicat
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
;;;;;
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
;;;;
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)—j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.
Dosarul pentrui somaj trebuie depus in 10 zile calendaristice de la incetarea CIM sa puteti beneficia de indemnizatie de la data incetarii CIM. In cazul in care depasirii acestui termen se acorda indemnizatioe de somaj de la data acceptarii cererii
@ nefertirising

In cazul incetarii de drept a c.i.m., art.56 alin.1 lit.i C.mun. - citat mai sus - , data incetarii c.i.m. este expres prevazuta in Codul Muncii .. nu are cum sa inceteze un c.i.m. incheoat pe durata determinata, a doua dupa ce a expirat durata pentru care a fost incheiat.

In speta, data incetarii c.i.m. este 28.09.2012. ... incepand cu aceasta data va incepe sa curga termenul de 10 zile pentru depunerea actelor pentru somaj, respectiv cel de decadere de 12 luni.
cum a si specificat doamna, contractul este valabil si pe data de 28 inclusiv asa ca prima zi nelucrata va data de 29 cand este considerat incetat contractul.
magdaema a scris:

Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca am un contract de munca pe perioada determinata care inceteaza la data de 28 sept cu ce data trebuie incheiata decizia de incetare .Mi s-a spus ca,cu data de 28 sept dar daca contractul de munca este pana in 28 inclusiv,cum este corect de fapt ,ca sa nu pierd indemnizatia de somaj?Multumesc


Multumesc in primul rand pt raspunsuri.Am totusi o nelamurirre in raspunsul domnului/doamnei consilier juridic:n cazul incetarii de drept a c.i.m., art.56 alin.1 lit.i C.mun. - citat mai sus - , data incetarii c.i.m. este expres prevazuta in Codul Muncii .. nu are cum sa inceteze un c.i.m. incheoat pe durata determinata, a doua dupa ce a expirat durata pentru care a fost incheiat.n cazul incetarii de drept a c.i.m., art.56 alin.1 lit.i C.mun. - citat mai sus - , data incetarii c.i.m. este expres prevazuta in Codul Muncii .. nu are cum sa inceteze un c.i.m. incheoat pe durata determinata, a doua dupa ce a expirat durata pentru care a fost incheiat.
Din acest mesaj eu inteleg ca totusi decizia de incetare trebuie facuta cu data de 28 sept?

Alte discuții în legătură

Incetare cim perioada determinata silvia99 silvia99 va rog frumos, in cazul unui cim pe per determinata,cand acesta inceteaza (si angajatorul nu vrea prelungirea) angajatul va primi decizia de incetare cu ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pe perioada determinata apetra apetra un contract incheiat pentru intervalul 12.4 - 11.7. cu ce data se desface contractul - 11.7 ultima zi sau cu 12.7? (vezi toată discuția)
Prelungire cim perioada determinata romservinvest romservinvest Bună ziua, Vă rog frumos să mă ajutaţi cu un răspuns: am un cim pe perioadă determinată care expiră la 30.09.2012. Prelungirea lui se va face cu ... (vezi toată discuția)