avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie CIC

Am doua intrebari la care as dori un raspuns din partea celor competenti in domeniu, anume:

1) Este legal ca societatea la care sunt incadrata, la revenirea mea la serviciu, dupa CIC timp de 2 ani, sa-mi desfiinteze postul si sa-mi propuna un alt post, inferior pregatirii mele?

2)As vrea sa stiu daca pot, ca angajat, care ma aflu in CIC(2 ani)pana in luna mai 2013, sa solicit incetarea suspendarii contractului de munca din luna martie 2013 si totodata sa inaintez conducerii societatii la care lucrez, cererea de incetare a CIM.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:32, 10 Septembrie 2012
Situatia prevazuta de textul citat este valabila numai in cazul in care s-a optat pentru un CCC cu o durata de 2 ani , in baza OUG nr.111/2010.
1. User-ul este in aceasta situatie de CCC pana la 2 ani.

2. Daca era in situatia de CCC pana la 1 an ii inceta plata indemnizatiei pentru CCC la data cand copilul implinea 1 an si nu mai putea beneficia de indemnizatie pentru CCC in continuare, pana la 2 ani.
Corect, mea culpa... ma gandeam la faptul ca nu a precizat acest aspect ... sorry.
:bow:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a te reangaja dupa concediul de ingrijire copil 2 ani IULIA I IULIA I Buna ziua, am si eu o nelamurire. E obligat patronul sa te primeasca la servici dupa efectuarea concediului de ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, conform ... (vezi toată discuția)
Resurse umane carmin carmin buna ziua, sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Pot fi concediat dupa ce revin din ccc? david10 david10 Buna ziua, Doresc sa va adresez o intrebare: pot fi concediat in momentul in care ma intorc la munca dupa revenirea din CIC? Va descriu un pic situatia: ... (vezi toată discuția)