avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract colectiv de munca

In cazul in care la nivelul unei unitati se tergiverseaza incheierea contractului colectiv de munca de catre angajator ,ce sanctiuni poate primi acesta ?Care sunt consecintele neincheierii contractului colectiv de munca la nivelul unitatii pentru angajator si angajati ?Vor ramane in vigoare clauzele stabilite prin vechiul contract ?Poate fi anuntat ITM-ul pentru neincheierea contractului si daca "da " ce sanctiuni poate aplica ?
Multumim !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:20, 11 Septembrie 2012
Nu exista sanctiuni prevazute de lege pentru neincheierea ccm ..neincheierea ccm inseamna ca acesta nu are cum sa-si produca efectele pentru care se doreste sa fie incheiat ...

CCM vechi ramane in vigoare numai daca termenul de valabilitate a acestuia nu a expirat ....

CCM nu poate fi anulat de ITM, cel mult se poate refuza inregistrarea acestuia ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca andad andad Buna ziua! Am si eu cateva intrebari: 1.Daca exista un Regulament Intern (firma are 40 salariati), este obligatoriu un Contract Colectiv de Munca? 2. ... (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca stanmihaela stanmihaela Sunt angajata pe perioada nedeterminata, am nascut un copil in data de 15,02,2011, in contractul colectiv de munca si vechi si actual este precizat acordare ... (vezi toată discuția)
Ccm/unitate vs ccmun - care se aplica? Isa  Radov Isa Radov Va prezint urmatoarea situatie: - a expirat perioada ptr care a fost negociat CCM la nivel de unitate (adica cele 12 luni); - au fost demarate negocierile ... (vezi toată discuția)