avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Conditii acordare indemnizatie copil 2012
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Conditii acordare indemnizatie copil 2012

Buna ziua, am si eu o intrebare si sper sa ma puteti ajuta. Am ramas insarcinata si la firma la care lucrez contributiile catre stat nu au mai fost platite de mai bine de 6 luni. Banuiesc ca nu pot beneficia de indemnizatie de crestere copil daca societatea nu plateste aceste contributii? In momentul nasterii conteaza doar daca am realizat venituri in ultimele 12 luni sau si daca societatea si-a platit contributiile catre stat, inclusiv ale mele?

In speranta ca ma puteti ajuta, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adriana2012 , utilizator 14:35, 9 Octombrie 2012
OUG 111/2010
Art. 2
(1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri din salarii, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, denumite in continuare venituri supuse impozitului, pot beneficia optional de urmatoarele drepturi:

Nu se specifica in mod expres ca acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului este conditionata de plata contributiilor la BASS sau BS.Conditia este 12 luni anterior nasterii copilului sa obtineti venituri supuse impozitarii.:)
Multumesc pentru raspuns. Mi-ati luat o piatra de pe inima :-) Asa am inteles si eu dar simteam nevoia de o confirmare. O zi buna!
Daca mai vreti o confirmare va redau din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Este posibilă acoperirea unor perioade lipsă din perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului prin plata retroactivă a unor contracte de asigurare socială cu Casa Naţională de Pensii Publice sau a unor contracte de asigurare de sănătate cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate?

Solutie:
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.
Cat se poate de clar si la obiect. Multumesc, zi buna!
Buna ziua, am si eu o problema legata de acordarea indemnizatiei pt copil. Sunt salariata din data de 15 noiembrie 2011, iar acum sunt insarcinata in 7 luni si-o saptamana. Ca sa implinesc anul de munca, ar insemna sa merg la serviciu pana in ultima clipa si nu stiu daca sarcina imi va permite acest lucru. Cum as putea sa fac sa implinesc anul? Concediul prenatal se considera vechime in munca sau cum? Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 9 Octombrie 2012
adriana2012, utilizator

Alte discuții în legătură

Stagiu cresterea copilului ionicaion ionicaion Am fost in cresterea copilului pana la data de 10.12.2012, in 23 ianuarie 2013 m-am angajat si acum sunt insarcinata (1 luna ) , deci am realizat venituri ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil swetangelus swetangelus Buna ziua As avea o intrebare la dumneavoastra legata de modificarea oug 111/2010.(reactualizata pe 2013) Urmeaza sa nasc in luna noiembrie(dupa calcule pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - indemnizatie crestere copil goangamika goangamika Buna am si eu niste nelamuriri poate ma ajuta cineva,eu sunt angajata din 27 noiembrie 2013,si am ramas insarcinata iar data probabila a nasteri este 3 ... (vezi toată discuția)