avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Reintregirea familiei...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Reintregirea familiei...

Buna seara,
Suntem o familie de pensionari L-V ( sot-sotie) un fiu handicapat 32 ani, gradul unu grav, mama fiind angajata cu contract de munca insotitor persoana cu handicap. Va rugam... un fiu rezident in Italia, cu contract de munca a venit cu propunerea sa plecam la el definitiv , aici nu avem cine ne ajuta, varsta noastra 65-63 ani, ce oblgatii si drepturi avem in cazul ca ne decidem sa plecam la fiul nostru in Italia, ce se intampla cu pensiile noastre le primim acolo s-au aici pe card ?
Va multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 17:21, 12 Septembrie 2012
In calitate de cetateni români sunteti de drept si cetateni europeni, deci aveti dreptul acordat de tratatele UE de a vă muta oricând doriti in orice stat UE/SEE/Elvetia, atata vreme cat aveti posibilitatea de a va autosustine financiar.

Deci puteti face bagajele, va luati CI-urile si mergeti a drum.

Pentru pensie aveti doua variante.
1. O primiti pe card in contul din România.
2. O primiti intr-un cont din Italia, la CitiGroup de obicei. Pentru asta trebuie sa depuneti o cerere la casa de pensii, alaturi de un formular european.
fara probleme....totul este ca fiul dvs din Italia sa poata demonstra ca poate sa va intretina ( ma tem ca pensiile dvs. nu ajung)
Pensiile lor ajung. Trebuie doar sa dovedeasca ca au un loc unde locuiesc si venituri cat sa se autosustina. Italia nu impune un nivel minim pentru cetatenii europeni.
Buna ziua,

Pentru toate raspunsurile primite va multumesc, referitor la fiul nostru handicapat si mama lui (insotitor) vor primi in continuare indemnizatia din tara s-au trebuie sa faca alte acte acolo in Italia ?
Multumim , o zi minunata va dorim!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Septembrie 2012
remus48, utilizator
Hmm, nu stiu daca mai poate beneficia de indemnizatie de handicap din partea statului român, daca nu mai locuieste in România. Nici de indemnizatie de insotitor.

Luati legatura cu directia de asistenta sociala din cadrul primariei si vedeti ce spun. Vedeti de asemenea daca puteti primi indemnizatie de handicap din Italia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gravide, comparatie drepturi italia vs. romania anto_riana anto_riana Buna ziua .vreau sa stiu daca si ce drepturi au copiii mei in tara si in italia in acelasi timp, in situatia urmatoarae.Din luna decembrie fiul meu lucreaza cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie/ pensie handicap gradul ii din romania in olanda damma damma Buna seara, sunt o persoana cu handicap gradul II, accentuat si permanent pentru care primesc o indemnizatie lunara de la Guvern. Urmeaza sa ma mut in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! o intrebare legata de indemnizatia pentru cresterea ... Bifulesku Bifulesku Buna ziua! O intrebare legata de indemnizatia pentru cresterea copilului. Daca mama a lucrat anterior nasterii,o perioada de +3 ani,pe nave de ... (vezi toată discuția)