avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Infractiunea prev de art.87 alin.1 nr 195\\2002
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Infractiunea prev de art.87 alin.1 nr 1952002

Va salut,
In 04-04-12 am fost oprit de politia rutiera si aveam o alcoolemie de 0.52. Dupa ce probele biologice au ajuns la politie a urmat o audiere cu un comisar ce se ocupa cu dosarele penale , mi-a spus ca dosarul va fi trimis la parchet.
Astazi am primit o citatie care imi spune ca trebuie sa ma prezint la parchet in vederea audierii si prezentarii materialului de urmarire penala efectuat in cauza.
As dori sa stiu la ce sa ma astept , daca mai pot primi o contraventie sau daca o sa fiu condamnat. Si daca imi puteti spune ce ar fi indicat sa fac
Va multumesc
Am spus ca voi reveni cu rezultatul procesului.
In urma precesului, am fost condamnat la 10 luni inchisoare cu suspendare si un termen de incercare de 2 ani si 10 luni, cu toate ca am dus caracterizari de la doua locuri de munca,un aviz psihologic si doua dovezi de cazuri precedente rezolvate prin achitarea inculpatului.
Ma gandesc sa fac recurs
Va rog sa imi dati un sfat in privinta recursului, cum se face cererea unde se tine si cat dureaza pana cand se tine urmatoarea prezentare , daca este recomandat sa merg pe acest drum.
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
achimescu, utilizator
Imi pare rau sa va spun asta dar asta este rezultatul la faptul ca faza de urmarire penala nu ati gestionat-o corect si nu ati profitat de tot ce se putea face in apararea dvs,avocatul atunci ar fi trebuit sa-l angajati,tot nu am inteles de ce nu ati solicitat calculul retroactiv,este greu sa nu cheltuiti bani si sa scapati cu basma curata,poate acum intelegeti.Recurs puteti face,nu va garanteaza nimeni ca pedeapsa o sa fie mai blanda,daca procuratura nu face recurs pedeapsa oricum nu poate fi mai aspra.Singura problema este timpul in care veti putea da din nou examen pentru un nou permis,daca veti face recurs va fi la un an de la cand acesta se judeca,daca nu de cand hotararea instantei de fond ramane definitiva.
Avocat am angajat, din pacate am ascultat de sfaturile si recomandarile primite din stanga si din dreapta, si am angajat si platit avocatul gresit,la prima infatisare nu s-a prezentat si a spus ca nu a avut timp sa taie chitanta de reprezentare si sa cer o amanare si la a doua prezentare, m-am trezit tot cu avocata ce am avut-o din oficiu , a aparut si el si a zis ca nu poate sa stea si ca o sa fiu reprezentat de ea si...... a disparut,

"Atrage atenţia inculpatului asupra art.83 cod penal. În baza art.71 alin.5 cod penal Suspendă executarea pedepsei accesorii a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 64 lit.a teza a II-a şi b cod penal pe durata termenului de încercare. Obligă inculpatul la 500 lei cheltuieli judiciare statului, din care suma de 200 lei reprezentând onorariul pentru avocat"

nu s-a ocupat deloc de cazul meu, nu a facut nimic. nu a zis ce ar fi bine sa fac, nu mi-a spus mai nimic. inca mai pot solicita calcul retroactiv si acum.
Nu am de 8 luni permis, pot sa mai astept 3 luni in loc sa sa am 3 ani cazier, banuiesc ca nu dureaza mai mult pana la urmatoarea infatisare daca fac recurs, cu tot cu recalculare
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
achimescu, utilizator
Am sanse sa fiu achitat daca fac recurs sau infractiunile legate de alcoolemie se rezolva doar prin condamnare?
Eu stiu din practica ca in toate cazurile in care s-a dispus trimiterea in judecata pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice, solutia instantei a fost de condamnare.

Alte discuții în legătură

Permis suspendat JosefC JosefC Buna ziua.Va rog frumos sa imi raspundeti la cateva intrebari. Am fost oprit de politie conducand in stare de ebrietate.La alcool test, mi-a iesit 0,66g/L in ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.70 costycom2003 costycom2003 Buna ziua,eu am fost oprit si detectat cu alc.0.70 in aerul expirat,apoi probe biologice,care nu au venit inca,etc.intrebarea mea este pentru aceasta val ce se ... (vezi toată discuția)
Consum alcool + accident Capsa12 Capsa12 Am consumat alcool ca totii tinerii din ziua de azi si ma pus ala cu coarne sa ma urc la volan si am facut un accident din care au reiesit numai ... (vezi toată discuția)