avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... distribuire consum apa calda bloc mixt- contorizat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

distribuire consum apa calda bloc mixt- contorizat partial

as dori sa ma lamuresc cum anume se distribuie consumul de apa calda intr-un bloc in care doar 10% din apartamente au contoare, restul nu; unii comunica indecsi, altii numar de persoane
cum se calculeaza si se distribuie Gcaloriile de pe factura pe apartamente?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:21, 13 Septembrie 2012
Din indexul de la contorul de bransament ( principal ) se scade consumul declarat de apartamentele care au contoare iar restul consumului se imparte pe nr. de persoane din imobil .
Conform normelor metodologice la Legea serviciilor comunitare de utilităţi publice nr. 51/2006.
Consumul in sistem pausal reprezinta un consum lunar de 3,3 mc/persoana/luna pentru apa calda si 5,1 mc/persoana/luna pentru apa rece, iar la apartamentele fara serviciul de apa calda de consum, consumul in sistem pausal de apa va fi de 8,4 mc/persoana/luna.
Diferenta de apa, dupa ce s-a scazut consumul celor contorizati se imparte la numar de persoane si se repartizeaza in functie de numarul de persoane din acele apartamente.

@Baltazar_one
Si ce se intampla daca repartizand asa, dupa cum spuneti, iese un consum mai mare decat cel facturat? :)
Mda, poate ne dati si actul normativ aparut in MO care sa legifereze aceste norme....
Acelea sunt consumurile maxime care se pot pune pentru o persoana in sistem pausal.
La blocul meu, unde suntem toti contorizati, am persoane care consuma AC = 7-9 mc / pers / luna si AR = 10-11 mc / pers / luna.

Asa ca acest maxim este extrem de relativ, atat cat sa nu fie luat in considerare.

Cand blocurile nu erau contorizate de niciun fel, apa se impartea pe numar de persoane, fara sa se impuna niciun normativ de consum.

Alte discuții în legătură

Legea consumului in pausal asociatii de proprietari zoita.moga zoita.moga As dori sa stiu daca legea privind norma de pausal pentru consumul de apa mai este in vigoare. Care sunt criteriile de stabilire a consumului de apa pentru un ... (vezi toată discuția)
Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)
Gestionare diferente apa la asociatie tomasso tomasso Diferenta rezultata intre consumul de a. c.din factura furnizor si consumul declarat de proprietarii apartamentelor cu apometre (69 din totalul de 70 un singur ... (vezi toată discuția)