avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... distribuire consum apa calda bloc mixt- contorizat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

distribuire consum apa calda bloc mixt- contorizat partial

as dori sa ma lamuresc cum anume se distribuie consumul de apa calda intr-un bloc in care doar 10% din apartamente au contoare, restul nu; unii comunica indecsi, altii numar de persoane
cum se calculeaza si se distribuie Gcaloriile de pe factura pe apartamente?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:21, 13 Septembrie 2012
@elga50
Stimata doamna, am dat acum un search pe forum si iata ce scriati acum cateva luni in urma pe forum: www.avocatnet.ro/content/for...

P.S. Aveti acolo si un link catre M.O.dat de catre @adriantot
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
Baltazar_one, utilizator
Acestea sunt baremuri care se foloseau atunci cand nu exista contorizare nici la nivel de bransament, asociatiile erau obligate sa comunice distribuitorilor numarul de persoane care locuiau in condominiu pentru ca distribuitorul sa-si planifice volumul de apa necesar de distribuit. Adica taman invers.
Dar din momentul cand s-a facut contorizarea la bransament unde se inregistreaza un consum efectiv, aceste baremuri au devenit caduce.

In cazul apartamentelor contorizate, dar care din diverse motive nu au consumurile declarate se pot folosi aceste valori orientative, urmand ca ulterior sa se regularizeze consumul.

In cazul de fata exista un numar considerabil de apartamente necontorizate, iar consumul intregii scari este contorizat la nivelul brandsamentului.
Deci din acest consum facturat se scade consumul apartamentelor contorizate, restul apartamentelor - necontorizate - isi impart restul consumului facturat in functie de numarul de persoane, asa cum se facea impartirea apei inainte de contorizarea apartamentelor.
In felul acesta se inchide factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea consumului in pausal asociatii de proprietari zoita.moga zoita.moga As dori sa stiu daca legea privind norma de pausal pentru consumul de apa mai este in vigoare. Care sunt criteriile de stabilire a consumului de apa pentru un ... (vezi toată discuția)
Consum apa pausal Anca07 Anca07 S-a hotarat in adun.generala sa se verifice contoarele de apa individuale montate acum 5 ani. Sunt 12 proprietari care nu vor sa le verifice si nici sa le ... (vezi toată discuția)
Gestionare diferente apa la asociatie tomasso tomasso Diferenta rezultata intre consumul de a. c.din factura furnizor si consumul declarat de proprietarii apartamentelor cu apometre (69 din totalul de 70 un singur ... (vezi toată discuția)