avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... mai am dreptul sa imi reiau somajul anterior angajarii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

mai am dreptul sa imi reiau somajul anterior angajarii?

multumesc pt.raspuns,dar tot nu mi-ati dat un raspuns clar la situatia mea
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2009
daridannah, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Cutean , Consilier juridic 12:44, 21 Ianuarie 2009
Art. 34
(1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;
c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii;
d) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul sau, dupa caz, resedinta, daca au avut ultimul loc de munca ori au realizat venituri in acea localitate.
(2) Constituie stagiu de cotizare si perioadele in care angajatorul nu a platit contributia la bugetul asigurarilor pentru somaj si se afla in procedura de executare silita, reorganizare judiciara, faliment, inchidere operationala, dizolvare, lichidare sau nu si-a achitat contributiile datorita unor situatii de forta majora.
(3) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (2) beneficiaza de indemnizatii de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) sunt inregistrati la agentiile pentru ocuparea fortei de munca in a caror raza teritoriala isi au domiciliul;
b) nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat indemnizatia de somaj;
c) nu indeplinesc conditiile de pensionare, conform legii.
Daca nu indepliniti conditile mai sus mentionate si nu aveti nici un venit va puteti adresa administratiei publice locale (primariei) de pe raza localitii unde domiciliati cu o cerere pentru acordarea ajutorului social!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj amrita950 amrita950 Buna ziua, Cum pot desface contractul de munca al unui angajat in asa fel incat acesta sa beneficieze de somaj? Care este baza legala? Multumesc. (vezi toată discuția)
Ajutor de somaj Als0 Als0 Buna seara! As putea sa iau ajutorul de somaj daca nu am stagiu de cotizare, nu am lucrat niciodata cu carte de munca. Mentionez ca nu am studiile terminate. (vezi toată discuția)
Somaj koka1 koka1 buna seara. daca dupa un an de somaj mi se face o angajare pe o perioada det de 3 luni, dupa aceste 3 luni pot beneficia de somaj in continuare, avind in ... (vezi toată discuția)