avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA de recuperat din Germania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA de recuperat din Germania

Buna ziua,

Sicietatea a achizitionat o masina din Germania pe 02.08.2012. La acea data societatea nu era trecuta in ROI. Vanzatorul din Germania a oprit TVA-ul aferent si spune ca societatea din Romania poate recupera aceasta suma. Mentionez ca din 16.08.2012 societatea figureaza in ROI.
Cum trebuie procedat ca societatea din Romania sa poata recupera TVA-ul?
Suma respectiva ramane societatii sau trebuie virata statului roman?
Va multumesc antiicipat!
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 12:49, 13 Septembrie 2012
Pe site-ul ministerului de Finante gasit procedura de rambursare a TVA-lui din UE. Se depune o cerere tipizata la ANAF iar banii vor ramane la firma dvs, nu trebuia sa-i virati la stat.
Detalii aici:
[ link extern ]
[ link extern ]
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2012
Cs B, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi dupa infiintarea firmei astterx astterx Buna ziua Saptamana trecuta am incheiat cu actele la ONRC si am primit certificatul de inregistrare, certificatul constatator si hotararea tribunalului. Am ... (vezi toată discuția)
Recuperare tva din austria Voxaledana Voxaledana Buna ziua! Suntem o firma de transport si dorim sa ne recuperam tva-ul platit pentru combustibilul achizitionat din austria! Am dori sa facem asta pe cont ... (vezi toată discuția)
Caz facturare tva ue Cik22 Cik22 Societate (SRL) din Romania, platitoare TVA (neinscrisa in ROI), comercializeaza diverse produse cu amanuntul. Ocazional, o societate comerciala din UE ... (vezi toată discuția)