avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA recuperare tva din austria
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

recuperare tva din austria

Buna ziua!
Suntem o firma de transport si dorim sa ne recuperam tva-ul platit pentru combustibilul achizitionat din austria!
Am dori sa facem asta pe cont propriu pentru a reduce din cheltuieli avand in vedere ca recent am luat o teapa de aprox 7000 euro de la o casa de expeditie!
Am inteles ca trebuie sa obtinem o semnatura digitala, sa ne facem cont pe anaf, sa complectam cererea si declaratiile 318 si 319.
Intrebarile mele sunt:
1) - in ce limba trebuie facute acestea?
2) - daca in luna august nu am reusit sa ne inregistram la termen in registrul op. intracomunitari mai pot recupera tva-ul de pe factura din august?
3) - pot sa recuperez tva-ul de pe toata durata anului 2010 si pana acum(martie 2011) , sau pentru ce perioada ar trebui sa fac cererea?
Mentionez ca am fost tot timpul platitori de tva dar din cauza asociatului nostru austriac care nu ne-a trimis la timp imputernicirea pentru ridicarea cazierului am intarziat cu inregistrarea in reg. op. intracomunitari iar firma din austria ne emite factura la sfarsitul fiecarei luni inclusiv luna august care chiar daca am insistat sa ne refaca factura cu alta data si le-am trimis originalul ne-au ignorat total, astfel am fost nevoiti sa inregistram factura(copie)!
Cu cine am vorbit sa faca aceasta treaba pentru noi ne-au cerut 20% din:stunned: suma recuperata!
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: ady28 , utilizator 23:35, 16 Martie 2011
toate detaliile privind rambursarea le gasiti aici:
[ link extern ]

pentru depunerea declaratiei in format electronic, dati click aici:
[ link extern ]

cititi cu atentie si normele de aplicare ale art. 147^2, alin 2 din codul fiscal.
cererea de recuperare pentru anul 2010 poata fi depusa pana pe data de 30 septembrie 2011, iar pentru 2011 se va depune in 2012, dupa aceeasi regula, deci aveti tot timpul sa pregatiti documentatia necesara.

daca ati efectuat operatiuni intracomunitare, care in mod normal ar fi fost taxabile in romania, fara a fi inscrisi in registrul operatorilor intracomunitari, veti primi o amenda cuprinsa intre 1.000 lei si 5.000 lei.
de asemenea, neinscrierea sumelor in declaratia 390 conduce la o amenda cu o valoare de 2% din suma neraportata.


vreau sa va cer o parare vizavi de declaratia 390
1. o societate de transport care achizitioneaza combustibil din ue (pe parcurs extern pentru consum ) pe baza de bon , nu factura, deci nu figureaza nicaieri cif-ul societatii din RO nu a declarat in 390 aceasta achizitie; sper ca e corect ! nu?
2.in aceasta situatie soc.poate cere rambursare tva-ului din ue (fara a fii in posesia unei facturi cu cif ) ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transporturi intracomunitare viorica bulzan viorica bulzan 1)Furnizolul fiind firma X platitoare de tva cu sediul fix in Romania orasul \" A\" adica Eu efectuez o prestatie de transport intracomunitar pentru ... (vezi toată discuția)
Declaratie 390 completare sau nu? anghel teodor anghel teodor O casa de expeditie care face un transport din Romania (tara ue) in Serbia (tara non ue) prin intermediul unei case de expeditie din serbia(tara non ue) care ... (vezi toată discuția)
Mod facturare curse externe office.carmen office.carmen O societate cu sediul in Romania,inregistrata in scopuri de tva pe teritoriul national incheie un contract de prestari servicii cu o firma de transport si ... (vezi toată discuția)