avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Servicii ingrijre batrani la domiciliu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Servicii ingrijre batrani la domiciliu

As vrea sa stiu ce conditii/autorizatii trebuie avute/obtinute pentru ingrijirea de batrani la domiciliul lor si pentru organizarea de excursii cu cazare a acestora la diverse obiective.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 08:14, 14 Septembrie 2012
Depinde sub ce forma juridica doriti sa derulati aceste servicii de ingrijiri la domiciliu: societate comerciala sau organizatie nonguvernamentala. Personal va recomand cea de-a doua varianta din mai multe motive: nu aveti nevoie de autorizatii de niciun fel decat sa reglementeze statutul organizatiei ca veti derula astfel de servicii, ulterior acreditati serviciul social la AJPIS din judetul dumneavoastra si dupa un an de vechime puteti aplica pentru obtinerea unei subventii acordate de Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale in baza Legii 34/1998. Pentru excursii culturale pentru persoane varstnice de asemenea se pot obtine finantari anuale de la Consiliul Local in baza Legii 350/2005....Bafta !
Reglementarile privind serviciile medicale de ingrijiri la domiciliu oferite de catre furnizorii de servicii aflati in relatie contractuala cu CJAS sunt prevazute in Legea nr. 95/2006 privind reforma in sanatate, Hotararea de Guvern nr. 1389/2010 pentru aprobarea Contractului-cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate si Ordinul MS/CNAS nr.864/538/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru.
Cititi detalii pe site:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temei legal atributii case judetene de asigurari de sanatate? smeagull smeagull Buna ziua, Poate cineva ma poate ajuta cu un nr./an de act normativ care sa stabileasca atributiile caselor judetene de asig de sanatate? (altul decat ... (vezi toată discuția)
Recuperarea contributiei de asigurari sociale de sanatate g_p g_p Sunt somer si in urma cu cateva zile am ajuns la urgenta. Acolo mi s-a prescris o reteta pentru care am platit integral toate medicamente. Nu a fost o reteta ... (vezi toată discuția)
Schimbare medic familie SGRU2013 SGRU2013 Va rog frumos sa imi comunicati care sunt demersurile in vigoare pt schimbarea medicului de familie. Multumesc! (vezi toată discuția)