avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Art. 65
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Art. 65

Daca firma disponibilizeaza 2 angajati in baza art.65 dupa doar 1 luna si cateva zile in mod legal acestia beneficiaza de ajutor de somaj. Insa daca firma respectiva nu a depus declaratiile 112 dar a platit banii in conturile aferente pentru somaj care este situatia? Ce pot face angajatii? In ultimi 2 ani au 2 ani lucrati fara intrerupere la 2 firme diferite insa firma din urma - cea la care au lucrat aproximativ 40 zile- nu a depus declaratii.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 18:08, 13 Septembrie 2012
Ceva pare in neregula. De obicei se depun declaratiile si nu se achita obligatiile. Invers nu prea am auzit, vorba olteanului. Daca situatia prezentata este reala, angajatorul trebuie sa depuna declaratiile 112, urmand ca dupa aceea sa se emita adeverintele pentru somaj.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditie lilicrin lilicrin De ce mi s-a spus ca trebuie sa aiba ultimile 12 luni lucrate fara intrerupere pentru a beneficia de somaj nu mai este valabil art. 34 cf caruia \\"1) ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? amaly8 amaly8 Buna ziua! Am si eu o nelamurire. Am lucrat la o firma timp de un an si 4 luni, mi s-a incheiat cartea de munca cu art.55b (acordul intre parti) urmand sa nu ... (vezi toată discuția)
Dispozitia inregistrata unde? andral andral am o firma mica ,care nu mai are profit de vreo 7 luni. Firma are 2 angajati.Pana acum,actele firmei au fost tinute de o caontabila dar avand in vedere ca nu ... (vezi toată discuția)