avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calculul pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calculul pensiei

somajul si somajul tehnic se iau in calcul la pensie si cum?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:15, 15 Septembrie 2012
1. - Perioada de somaj indemnizat este stagiu de cotizare la pensie, contributia la pensie platindu-se de catre Agentia de Somaj.
- In calculul punctului de pensie se ia valoarea indemnizatiei9 de somaj pentru care s-a platit contributia sociala la pensie.

2. - Daca ati fost in "somaj tehnic" in baza art.52(1), lit.c) din Codul muncii ati avut contractul individual de munca suspendat si ati primit 75% din salariu.
- Aceasta perioada va fi stagiu de cotizare la pensie daca angajatorul a platit contributia la pensie pentru dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic adimicu adimicu Buna seara, Va rog sa-mi dati si mie informatii referitoare la somajul tehnic: pe ce perioada se acorda, daca imi afecteaza acordarea concediului de odihna, ... (vezi toată discuția)
Plata contributii pentru salariati aflati in somaj tehnic irumes irumes La societatea unde lucrez s-a dispus masura suspendarii cim-ului salariatilor pentru reducerea temporara a activitatii, fara incetarea raportului de munca, ... (vezi toată discuția)
Cartea de munca pusapopescu2013 pusapopescu2013 Ma intereseaza daca perioada in care am fost in somaj se ia in calcul, (ca timp,) la pensie? Trebuie sa fac vreo contestatie in cazul in care raspunsul este ... (vezi toată discuția)