Buna ziua ! Am apelat la acest site deoarece am o nelamurire si sper ca poate ma puteti ajuta. Tatal meu a decedat, ia r acesta avea un credit la CEC . Cand a facut creditul i s-a facut si o polita de asigurare in caz de deces pentru tot imprumutul.Problema e urmatoare....Firma de asigurare a respins dosarul de plata... pe motivul ca tata nu ar fii declarat ca este hipertensiv...dar din mai multe discutii cu mediici aceasta boala nu reprezinta o cauza pentru infarct pe care tata l-a suferit. am citit in acea polita de asigurare....ca asiguratorul isi rezerva dreptul de a verifica starea de sanatate a asiguratului.....de ce i-ar fi dat lui tata aceasta asigurare daca ei au vazut ca ar fii suferind de ceva....+ ca acel control care trebuia facut dein partea asiguratorului nu a fost facut.....Nelamurirea mea este. : in cazul in care nu se va rezolva nimic cu polita de asigurare.... noi mostenitori ( eu adica baiatul + mama ) vom fi trasi la raspundere, sau ni se vor lua anumite bunuri?Pe nuele tatalui meu era masina si un apartament. Dar el nu a girat cu nimic in afara de acea polita de asigurare! imi poate da cineva vreun sfat? Va multumesc.(am doar 17 ani , imi cer scuze daca nu am o exprimare foarte buna..sper sa imi intelegeti nelamurirea)
In primul rand trebuie citita cu mare atentia polita de asigurare si conditiile pe care le impune, adica drepturile si obligatiile partilor. Consider ca acest lucru ar trebui de facut de catre o persoana cu o pregatire juridica, care poate interpreta acele clauze. Girand creditul numai cu polita de asigurare si acum refuzul de a achita acel credit de catre firma de asigurare ridica unele semne de intrebare...
Sunt asigurari care nu platesc indiferent daca ascunderea unei boli duce sau nu la deces, oimportant este ca s-a ascuns o boala.
Dar va puteti bate cu ei daca nu asta a fost cauza decesului care trebuie sa reiasa clar din acte. Care a fost?
Dar, asa cum spunea colega, trebuie vazut si contractul...
Nu ar fi primul asigurator care s-a gandit ca a gasit motiv sa nu plateasca...