avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este diferenta dintre regimul comunitatii legale ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este diferenta dintre regimul comunitatii legale si cel al comunitatii conventionale ?

m-ar interesa daca mi-ati putea explica,va rog frumos,care este diferenta dintre comunitate legala si cea conventionala,mai pe scurt,pe intelesul unui om de rand:">,fiindca de la primarie nu au stiut sa imi explice exact.Care dintre ele presupune ca bunurile proprii sa devina comune pt.a avea drepturi egale.Si,de exemplu,in cazul unui apartament dobandit prin donatie cu interdictie de instrainare si grevare,se poate acorda drept egal celuilalt sot,adica sa apara si numele lui pe contract,sa aibe dreptul la jumatate din imobil.va multumesc:)
Dispozitiile art.340 litera a din Noul Cod Civil spun ca:nu sunt bunuri comune,ci bunuri proprii ale fiecarui sot bunurile dobandite prin mostenire legala;legat sau DONATIE, CU EXCEPTIA CAZULUI IN CARE DISPUNATORUL A PREVAZUT IN MOD EXPRES,CA ELE VOR FI COMUNE.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
mariusache2005, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri comune versus bunuri proprii Lili_Stefan Lili_Stefan Buna ziua. Imi puteti spune care este cea mai simpla varianta de a transfera bunurile proprii ale sotului in masa comuna a bunurilor familiei.Sotul este de ... (vezi toată discuția)
Trecerea apartamentului dobandit inaintea casatorie pe numele ambilor soti 2015 PROPIETARap PROPIETARap Inainte de casatorie sotul sau sotia a dobandit prin vanzare cumparare un apartament. Dupa casatorie proprietarul(sotul sau sotia) apartamentul decide ca ... (vezi toată discuția)
Pot fi trecuta in contract? hope72 hope72 buna ziua sunt casatorita de 20 de ani am o fata de 19 ani. problema eate apartamentul in care locuiesc, este primit donatie de la \'\'draguta\'\' de soacra ... (vezi toată discuția)