avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... autovehicul nr vechi fara proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

autovehicul nr vechi fara proprietar

buna seara
as dori sa achizitionez un autovehicul din judetul cluj, care a fost cumparat in urma cu multi ani de la proprietarii din acte, fara intocmirea vreunui act. acum cei 2 proprietari din acte, sot si sotie sunt decedati din cate am inteles de la un vecin si nu au mostenitori sau nu se stie nimic de ei. am un talon vechi al masinii si atat. acum masina este radiata din circulatie.

ce variante am sa pot inmatricula autovehiculul pe numele meu?

ma gandeam ca as putea intenta actiune in instanta pentru a revendica proprietatea asupra acestuia, dar nu am act doveditor intrucat am cumparat-o asa cum este, fara nici un act. nu am reusit sa gasesc pe nimeni care sa poata tine loc de proprietar, si nici nu am de gand sa fac ceva ilegal gen taiat si sudat de serii de la alta, fals in acte sau mai stiu eu ce. as dori pur si simplu sa imi fie acordat dreptul de proprietate in baza certitudinii ca masina nu a fost declarata furata, nu face obiectul vreunui litigiu.

eu sunt din ploiesti, masina din cluj napoca, nu pot face naveta atata drum, as alege solutia cea mai simpla si sigura. de asemeni daca este cineva abilitat sa ma reprezinte cu succes in instanta, astept un semn.
Ultima modificare: Duminică, 16 Septembrie 2012
busulete, utilizator
Cel mai recent răspuns: busulete , utilizator 13:57, 17 Septembrie 2012
Daca autoturismul a fost radiat din circulatie acesta nu mai poate fi repus in circulatie
este radiata ca urmare a expirarii numerelor vechi de circulatie, nu radiata definitiv din circulatie. pentru a fi radiata definitiv e nevoie de dovada predare remat sau actiune in instanta.
busulete a scris:

acum masina este radiata din circulatie.

pentru a fi radiata definitiv e nevoie de dovada predare remat sau actiune in instanta.



Radierea auto nu se realizeaza numai ca urmare a predarii la remat sau numai prin instanta
Radierea auto poate avea loc in situatii distincte prin procedura si documente spefifice fiecarei situatii care implica inclusiv la cererea proprietarului -respectiv fara" dovada predare remat sau actiune in instanta "
Radierea poate fi solicitata la schimbarea domiciliului in alt judet, in cazul exportului, dezmembrării
la schimbarea caroseriei/şasiului şi emiterea unui nou certificat de înmatriculare, la schimbarea proprietarului vehicul înstrăinat
In situatia cand auto are numere de circulatie vechi ,in raport de vechimea de cand auto nu mai circula exista situatii in care este necesara verificare tehnica din partea RAR,preschimbarea documentelor,inclusiv realizarea de ITP
ok... sa zicem ca partea cu radierea e un lucru pe care il pot afla ulterior... ce sanse am sa revendic proprietatea asupra acestui autovehicul ? in definitiv ma ofer sa ii platesc niste taxe si impozite ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere in urma suspendarii certificatului si a numerelor procustprestserv procustprestserv Mi s-au retinut certificatul de inmatriculare si numerele de circulatie din cauza ITP expirat. Repararea masinii ar fi prea costisitoare, prin urmare a-si ... (vezi toată discuția)
Radiere masina CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, am o masina din 1993 care a cam ajuns la sfarsitul vietii. Vreau sa platesc marti impozitul (ultimul semestru) dupa care nefunctionand as vrea sa o ... (vezi toată discuția)
Radiere auto nistormrc nistormrc Buna ziua sunt un posesor de autovehicul pe care as dori sa-l radiez la cerere din circulatie si de la finante fara sa predau masina la centrul de colectare . ... (vezi toată discuția)