avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... contestatie in anulare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

contestatie in anulare

Am avut proces pe legea 290/2003 cu ANRP, am castigat la fond, au facut recurs, li s-a respins recursrul si mi s-a dat decizie irevocabila, am investit hotararea cu formula executorie si cand asteptam solutionarea hotararii am primit citatie pentru conststatie in anulare - fond. La ce sa ma astept? fac putina detaliere a faptelor, procesul s-a bazat pe faptul ca nu am fost recunoscuti de ANRP ca beneficiari ai acestei legi, unul din motive fiind si disparitia documentelor de la dosar, lucru probat in instanta. Prin proces, am dobandit dreptul de beneficiari si ni s-a aprobat evaluarea dosarului conform cererii, urmare acestui lucru am solicitat punerea in aplicare a hotararii si evaluarea dosarului, si, in loc de evaluare am primit citatie pentru contestatie in anulare... va rog, sfat, dati-mi sfat sau macar incurajari....
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:59, 22 Ianuarie 2009
Contestatia in anulare este o cale extraordinara de atac ..cazurile in care se poate admite sunt limitativ prevazute de lege. Ca incurajare, sansele sa treaca o contestaqtie in anulare sunt de 1%. Nu ati primit o data cu citatia si o copie a contestatiei? acolo puteti vedea ce anume solicita si pe ce art. isi intemeiaza cererea.Contestatia in anulare e de 2 feluri. Sansele de a fi admisa sunt minime. Raspunsul il veti gasi in contestatia formulata impotriva dvs.
Oricum trebuie sa stiti ca si ANRP este o institutie de stat, si, ca au sau nu au dreptate, sunt obligati..sa epuizeze toate caile de atac.
Solicitati sprijinul unui avocat, cel putin sa analizeze contestatia.

av. Ileana Schwarz
dna avocat am primit doar citatie, ANRP nu a trimis niciodata intampinare, a trebuit sa solicit acolo unde eram in proces, tribunal, curte de apel. va mai intreb ceva, motivele contestatiei ar putea fi altele sau aceleasi pt care am avut procesele?
wap54 a scris:

dna avocat am primit doar citatie, ANRP nu a trimis niciodata intampinare, a trebuit sa solicit acolo unde eram in proces, tribunal, curte de apel. va mai intreb ceva, motivele contestatiei ar putea fi altele sau aceleasi pt care am avut procesele?


Motivele contestatiei in anulare obisnuite (art.317 C.proc.civ.) sunt :
1. când procedura de chemare a părţii, pentru ziua când s-a judecat pricina, nu a fost îndeplinită potrivit cu cerinţele legii;
2. când hotărârea a fost dată de judecători cu călcarea dispoziţiilor de ordine publică privitoare la competenţă.

Pe lângă cazurile prevăzute în art.317 C.proc.civ., legea prevede, aşadar în art.318, două motive de contestaţie în anulare specifice deciziilor date de instanţa de recurs, şi anume :
a) primul motiv când dezlegarea dată este rezultatul unei greşeli materiale;
b) al doilea motiv când instanţa, respingând recursul sau admiţându-l numai în parte, a omis din greşeală să cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.

Contestatia in anulare se poate exercita numai pentru motivele expres prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatia in anulare trebuie motivata? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Daca formulez contestatia in anulare trebuie sa motivez de la inceput obiectiile sau voi invoca motivele la o urmatoare intampinare? Pe scurt ... (vezi toată discuția)
Cai de atac leusan leusan Cate cai de atac se pot exercita int-un proces civil, (anulare pr verbal de contraventie).? (vezi toată discuția)
Contestatie in anulare pacurariu maria pacurariu maria Buna tuturor, Am de lamurit 3 aspecte asupra formularii acestei contestatii: 1.Decizia civila data de curtea de apel Alba a fost comunicata cu data postei ... (vezi toată discuția)