avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie in calitate de vinovat???????
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie in calitate de vinovat???????

Buna seara,
anul trecut am fost citata la pol in caliate de martor,pt.un dosar penal intocmit unei 'prieten' de catre o firma de asigurari.
La momentul respectiv,am dat o declaratie in care am mentionat ca persoana mi-a fost prieten ba chiar am conlucrat(prin natura meseriei),fara sa ma gindesc vreoadata ca ar putea sa profite de bunavointa mea,lucru care dealtfel s-a intimplat.
La politie am mentionat dealtfel exact care sint pasii care se efectueaza intr-o operatiune pe care trebuie sa o intocmesc,cu ajutorul unor terte persoane,toate acestea fiind perfect legale.
Acel domn inspector mi-a aratat o polita de asigurare care spre surprinderea mea era 'semnata' de catre aceasta persoana,dar cu o proasta imitatie a semnaturii mele,intrebindu-ma daca imi apartine.Mentionez ca acea polita era in 3 exemplare autocopiante,primul exemplar avind inscrisa o suma foarte mare in comparatie cu celelalte doua pe care era trecuta o suma mai mica(cele 2 exemplare urmind a fi trimise la firma de asigurari,iar cea cu suma mare urmind sa ajunga la firma care a facut asigurarea,firma la care lucram dealtfel)Am semnat apoi in repetate rinduri,pentru a demonstra ca nu imi apartine ,in acelas timp explicind pe cit am putut mai bine,ca nu stiam ca de fapt si eu la rindul meu eram prostita ca si alte cunostinte comune dealtfel.
Mentionez ca la momentul respectiv politia nu reusise sa obtina nici o declaratie de la persoana respectiva,spunindu-mi ca nu reusesc sa-l aduca si intrebindu-ma daca am vreo informatie in acest sens.
De atunci pina in prezent au trecut aproape 8-9 luni,timp in care am stat linistita,asta pina ieri cind am primit in tocul usii o noua citatie la politie,de data asta fiind specificata calitatea de vinovat.
Nu mai stiu nici ce sa cred,eu in sufletul meu am crezut ca este un capitol incheiat,dar se pare ca nu.
La prima declaratie am dat si un nr.de telefon a unei persoane care am povestit ca stie ce s-a intimplat,fiind si el la rindul lui parte vatamata,persoana care nu a fost contactata nici pina azi.
In speranta ca mi-ati putea fi de folos cu niste sfaturi,multumesc anticitat
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:31, 1 Februarie 2009
Din punctil meu de vedere este foarte regretabil faptul ca persoane care nu au nici cea mai mica idee despre realitatea faptica dau sfaturi total inoprtune si practic trimit la inchisoare oameni care au gresit poate accidental, oameni care nici macar nu au stiut ca fapta comisa constituie infractiune.
Cei mai multi sunt dintre cei care au ignorat necesitatea angajarii unui avocat la momentul necesar.Iar apoi, cand condamnarea era deja data de o instanta nu si-au mai permis sa angajeze avocati datorita faptului ca costurile necesare angajarii unui avocat erau deja prea mari pentru a mai putea fi suportate.
Este unul dintre motivele pentru care destul de multi care ies din penitenciar au facut inchisoare nevinovati ( in viziunea lor).
Un lucru trist dar adevarat daca privim lucrurile in sensul ca acei oameni daca nu ar fi facut inchisoare poate ca nu ar mai fi savarsit niciodata infractiuni.
In general cei care fac inchisoare se ,,specializeaza,, in penitenciar si ies profesionisti.Si iar se duc la inchisoare apoi si tot asa.
Vad ca e tare greu de inteles ca un avocat angajat la momentul oportun poate scapa omul de inchisoare.
De ce oare oamenii care isi permit sa angaje avocati sunt liberi?Doar pentru ca arunca banii pe fereastra?Oare?

avocat Claudiu Lascoschi
vicar a scris:

Buna seara,
am vorbit astazi cu avocatul,i-am aratat citatia si citind-o a spus ca lipsesc ceva elemente(care ar fi obligatorii).
Dosarul penal nu este intocmit pentru mine( acesta avind numele unei persoane cunoscute mie),avocatul m-a intrebat daca de acum aprox.1 an am mai aflat ceva in legatura cu....

Mai intai v-as ruga sa CITITI post-urile, pentru ca se pare ca le sariti.
Doamna in cauza SI-A LUAT AVOCAT DEJA ! Sfatul a fost sa se duca la politie si sa vb cel care se ocupa de caz ca sa afle despre ce este vorba si sa nu mai stea in stress.
Legat de faptul ca dvs ziceti ca nu se respecta procedura, ca unii sunt dati cu capul de masa... Da, or mai fi si masuri dastea, printr-un colt de Sectie in vre-un colt de oras, dar sunt chestii izolate. Iar in cazul nostru vorbim despre o femeie, asa ca eu zic ca este exclusa aceasta varianta.
Totodata, ca avocat ar trebui sa va bucure daca politistul nu respecta procedura. Cu acte intocmite neprocedural, la Parchet si in instanta in 3 min ati rezolva problema.
Sunt tare curios la cine va referiti cand faceti afirmatii ca "persoane care nu au nici cea mai mica idee despre realitatea faptica dau sfaturi total inoprtune si practic trimit la inchisoare"...Doar ca idee, cred ca post-ul urmator va apartine: "Fara avocat nu numai ca nu ii spune nimic dar ar putea ca politistul sa ii puna si intrebari in plus care sa mai duca la vreun capat de acuzare." In conditiile in care urmarirea penala este deja inceputa, organul de cercetare penala NU ARE VOIE SA O AUDIEZE pe olograf (pe coala alba) cu privire la fapta pt care este inceputa urmarirea penala pana nu-i aduce la cunostinta invinuirea si faptul ca are dreptul la un aparator. (iar ceea ce ar spune oral prea putin conteaza). Nu respecta procedura si o audiaza asa, este in avantajul invinuitei, ea ar beneficia de aceste acte neprocedural intocmite.
Ca idee, pt ca impresia este ca la ceea ce am scris eu va referiti, astept sa-mi spuneti care sunt acele sfaturi inoportune care ar putea duce la trimiterea in judecata a doamnei in cauza (la partea cu inchisoarea chiar ati exagert rau...).
Si inainte de raspunsul dvs, va raspund eu la intrebarea dvs: NU toti oamenii care isi permit un avocat sunt liberi. Doar un exemplu: Toti hotii: masini, buzunare, locuinte, etc, au avocati, si avocati mari. Si cu toate acestea multi intra la inchisoare. Pentru ca faptele sunt de asa natura ca poti sa fi si superman, ca nu ai ce face.
Repet ce am mai zis acum cateva zile, cred ca tot intr-o discutie cu dvs: omul cand posteaza aici si cere un sfat, eu ii raspund ca si cum as fi avocatul sau. Nu ii spun care este incadrarea, ca fapta este grava sau nu si sa-si ia un avocat. Ca asta stia si el fara sa mai scrie aici.
Buna ziua,
Intii vreau sa fac o specificatie pentru Domnul avocat Claudiu Lascoschi : eu am postat pentru a asculta niste sfaturi pertinente de la domniile voastre si ma straduiesc ca tin cont de acestea,dar deja ma simt ca o infractoare citind postarile facute.
Poate asta e impresia pe care am lasat-o,dar mentionez ca sint un om normal,cu un salariu modest si 20 ani de munca.
Mi-am insusit critica vis-a-vis de faptul ca prima data cind am fost la politie nu am avut avocat,aveti perfecta dreptate,dar repet ca nu am avut niciodata deaface cu asemenea situatie si ca atare nu aveam de unde sa stiu exact ce am de facut.
La declaratia pe care am dat-o probabil ca s-au strecurat niste erori in sensul ca dl.politist a interpretat gresit probabil ceva anume,dar eu nu am facut altceva decit sa-i explic niste proceduri LEGALE care se efectueaza in domeniul meu de activitate.
Ca persoana in cauza a ajuns in final la politie si a dat o declaratie in care a incercat probabil sa ma incrimineze cu ceva,asta ramine de vazut la momentul in care AVOCATUL pe care il am deja va putea vedea ce anume contine acel dosar.
Probabil ca si eu daca as fi in locul lui nu m-as duce cu fruntea sus sa declar ca am facut nustiu ce fals,sau am delapidat etc.
Multumesc inca odata pentru sfaturile date si va promit ca am sa va abordez pe toti cei care ati incercat intr-un fel sau altul sa ma indrumati in aceasta problema,sa va spun prima impresie a avocatului in momentul in care voi parasi locatia respectiva.
Poate aveti dreptate,sau poate nu,asta ramine sa aflu in citeva zile.
Multumesc inca odata.
Eu astept cu nerabdare.
Multumesc
Credeti-ma ca si eu stau ca pe jar,dar am speranta ca va vi bine pentru mine.

Alte discuții în legătură

Invinuit pt o adeverinta eliberata de firma mea Anish Anish Buna ziua, Am ajuns in cercetari la politie in calitatea mea de administrator al unei firme care a eliberat o adeverinta de salariat unei persoane care a ... (vezi toată discuția)
Sunt obligat sa dau declaratie la politie daca nu vreau? vrajiotorul vrajiotorul Acum cateva zile am primit o citatie de la sectia 12 politie Bucuresti,care specifica sa ma prezint in calitate de persoana reclamata in cazul privind plangere ... (vezi toată discuția)
Calitate de invinuit Andra P Andra P Daca prima data am fost citata ca martor, iar ulterior dupa 2 ani sunt citata ca in vinuit....pot declara ca imi sustin declaratia data anterior....mai este ... (vezi toată discuția)