avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit neplatit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit neplatit

As dori sa ma elucidati intr-o problema. Locuiesc in Spania de 7 ani. La domiciliul din Romania mi-a venit o adresa de la o firma de avocatura, cum ca as avea un credit restant la o banca din romania. Bineinteles in adresa s-a mentionat ca m-i se va pune sechestru pe tot ce am daca nu achit suma respectiva, si ca exista si un titlu executoriu emis de banca. Am sunat la firma respectiva si mi s-a spus ca e vorba de un credit din 2002 facut un magazin de produse electrocasnice. Eu imi amintesc sa fi achitat acele rate. Nu mai stiu exact. Din cate mi-aduc aminte era un contract de leasing. Detalii prea multe nu am primit, doar un telefon inchis in nas.Nu-mi amintesc sa fi incheiat vreun contract cu vreo banca.Din discutii a reiesit ca ei pot sa-si recupereze banii fara vreun proces judecatoresc intrucat au acel titlu executoriu emis de banca. Suma ceruta nu este atat de mare dar nu vreau sa fiu pacalit. Nu stiu ce sa fac. Multumesc anticipat pentru un raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 13:51, 18 Septembrie 2012
Nu au cum recupera silit acea suma, dreptul creditorului la actiune fiind prescris.
Va multumesc
Pe ce perioada era incheiat acel credit si cand ati facut ultima plata?
Nu-mi amintesc exact. Cred ca doi ani. Ultima plata s-a facut acum aproximativ 8 ani. Era o suma mica.
Ultima modificare: Marți, 18 Septembrie 2012
toros65, utilizator
Se pare ca e prescris dreptul lor la actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie prescrisa MariusAlexandrescu MariusAlexandrescu Buna seara. Am urmatoarea speta: am luat in anul 2001 doua produse electronice de la un magazin de electrocasnice, in voga la acea vreme, prin credit de la ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creante vicgreen vicgreen buna ziua, in 2005 am incheiat un contract pe 5 ani pt achizitionarea unui pc cu o institutie financiara nebancara.Au fost achitate ratele la zi pana la ... (vezi toată discuția)
Prescriptie extinctiva babau babau Procedura de executare silita a inceput in anul 2005 luna octombrie, prin comunicarea titlului executoriu si a somatiei de plata,in luna urmatoare inceperii ... (vezi toată discuția)