avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Folosire masina firma in interes personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Folosire masina firma in interes personal

Este legal ca o masina detinuta de o firma sa fie oferta unui angajat cu titlu de "avantaj salarial"? Adica acel angajat sa foloseasca acea masina in interes personal si profesional in acelasi timp.

Lasand la o parte practicile existente azi in companii, as dori sa aflu un raspuns oficial.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:55, 19 Septembrie 2012
Folosirea masinii in interes personal si profesional in acelasi timp este posibila. Pentru folosirea in interes personal cheltuielile sunt nedeductibile, iar pentru deplasarea in interesul firmei sunt deductibile, in functie de reglementarile in vigoare(50% sau 100%).Folosirea in scop personal sau profesional va fi dedusa din foaia de parcurs, in care vor fi inscrise toate deplasarile efectuate.Atentie! Foaia de parcurs, pentru orice tip de autovehicul, nu a fost desfiintata, iar cei de la fisc s-au invatat sa o controleze.




Mersi pentru raspuns dpdv fiscal.
Juridic vorbind, pot formaliza acest aspect intr-un contract de munca?
Da, este posibil sa formalizati acest aspect intr-un act juridic , potrivit principiului libertatii de vointa contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foaie de parcurs pentru masina folosita de administrator Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Este obligatorie foaia de parcurs pentru masina folosita de administrator? pentru deplasarile in interes de serviciu, la clienti, da ii fac foaie ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli combustibil lenareg lenareg Cum este corect o societate sa-si contabilizeze cheltuiala cu combustibilul facuta de administratorii salariati? -pe cheltuieli cu deductibilitate 50% , ... (vezi toată discuția)
Decontare cheltuiala combustibil mari.a mari.a Spuneti-mi va rog sub ce forma as putea sa decontez cheltuiala cu combustibilul unui angajat care vine cu masina personala la serviciu? Precizez ca ... (vezi toată discuția)