avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Foaie de parcurs pentru masina folosita de ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Foaie de parcurs pentru masina folosita de administrator

Buna ziua,

Este obligatorie foaia de parcurs pentru masina folosita de administrator? pentru deplasarile in interes de serviciu, la clienti, da ii fac foaie de parcurs. Dar pentru deplasarile in scop personal e musai?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marry_magda , utilizator 16:00, 17 Iunie 2012
Foaia de parcurs nu a fost desfiintata, deci este obligatorie pentru orice deplasare a respectivei masini. In situatia in care deplasarea a fost in interes personal cheltuielile ocazionate de aceasta deplasare nu sunt deductibile.(Afirmatia se bazeaza pe un caz real solutionat in instanta in modul prezentat de mine)
Dar de la 01 ianuarie 2012 nu sunt deductibile 50%?
Sunt deductibile 50% in urmatoarele situatii:
Art 21(4) CF
t) 50% din cheltuielile privind combustibilul, pentru vehiculele rutiere motorizate care sunt destinate exclusiv transportului rutier de persoane, cu o greutate maximă autorizată care să nu depășească 3.500 kg și care să nu aibă mai mult de 9 scaune de pasageri, incluzând și scaunul șoferului, aflate în proprietatea sau în folosința contribuabilului. Prin excepție de la prezentele prevederi, cheltuielile privind combustibilul sunt integral deductibile în situația în care vehiculele respective se înscriu în oricare dintre următoarele categorii:
1. vehiculele utilizate exclusiv pentru: intervenție, reparații, pază și protecție, curierat, transport de personal la și de la locul de desfășurare a activității, precum și vehiculele special adaptate pentru a fi utilizate drept care de reportaj, vehiculele utilizate de agenți de vânzări și de agenți de recrutare a forței de muncă;
2. vehiculele utilizate pentru transportul de persoane cu plată, inclusiv pentru activitatea de taxi;
3. vehiculele utilizate pentru închirierea către alte persoane, inclusiv pentru desfășurarea activității de instruire în cadrul școlilor de șoferi;

[ link extern ]

Pentru transportul in scop personal al administratorului, aceste cheltuieli nu sunt deductibile. Cheltuielile deductibile sunt acele cheltuieli efectuate în scopul realizarii de venituri. Ori deplasarea in scop personal nu este efectuata pentru realizarea unui profit pentru societate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Multumesc!

Mai am o intrebare:


Spuneti-mi, va rog pentru o firma care nu are angajati cum poate administratorul firmei (asociat unic) sa justifice toate cheltuielile care le face (combustibil, protocol etc.), cum le contez in contabilitate, avand in vedere faptul ca nu are nici CIM si nici contract de administrare?

:O Atunci in ce baza administreaza societatea?

Alte discuții în legătură

Inreg.contabile ptr.imprumut Vilcu Gina Vilcu Gina buna ziua, va rog sa ma invete cineva: administratorul societatii a incheiat un contact de imprumut catre firma pe care o administreaza in suma de 90000 lei, ... (vezi toată discuția)
Avansuri trezorerie irinuka2005 irinuka2005 Buna ziua M-ar interesa un aspect...In cazul in care administratorul societatii are anumite cheltuieli pe firma (firma nu are salariati)administratorul este ... (vezi toată discuția)
Deductibilitate cheltuieli combustibil lenareg lenareg Cum este corect o societate sa-si contabilizeze cheltuiala cu combustibilul facuta de administratorii salariati? -pe cheltuieli cu deductibilitate 50% , ... (vezi toată discuția)