avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... intoarcerea la munca dupa CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

intoarcerea la munca dupa CCC

Buna ziua.as dori sa stiu cum trebuie sa procedez in cazul in care mi s-a oferit un job care imi convine,dar sunt inca in concediu de crestere copil de pana la 2 ani?!mai pot beneficia de acel stimulent de 500 lei daca ma intorc mai devreme de 2 ani?copilul are 1 an si 1 luna si eu am optat pentru CCC 2 ani. cum fac sa-mi dau demisia de la locul de munca la care nu vreau sa ma intorc?cum procedez cu toate ,astfel incat sa fiu pe cale legala?
Cel mai recent răspuns: victoriagirjealiu , utilizator 21:07, 30 Septembrie 2014
1. Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani si reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana va implini copilul 2 ani.

2. Reluarea activitatii se poate face fie la fostul loc de munca fie la alt loc de munca, conditia este sa aveti venituri din salarii.

3. - Puteti sa incheiati un contract individual de munca (CIM) cu al angajator si inainte de a inceta celalat CIM.
- Cu o copie dupa CIM va duceti la Primarie si completati cererea pentru stimulentul de insertie.

4. - La actualul angajator faceti o cerere de incetare a suspendarii CIM si reluarea activitatii, in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de...
- In aceeasi zi faceti si o cerere de incetare a CIM cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) cu aceeasi data cu care solicitati reluarea activitatii.
- Ar fi bine sa nu stie actuall angajator ca v-ati gasit un alt loc de munca.
va multumesc frumos! mi-ati fost de mare ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din concediu de crestere copil dobrealina23 dobrealina23 Eu sunt in concediu de crestere copil incepand cu 1.01.2014. Din 1.03.2014 doresc sa ma angajez la o alta firma. Cum procedez cu firma la care sunt in prezent? ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca inainte de implinirea celor 2 ani optati pt ccc! denisa25 denisa25 Buna ziua! Am nascut in data de 19 .10.2012. Am optat pentru 2 ani la CCC. Ar trebui sa ma intorc la munca in data de 19 .09.2014.sunt nevoita sa ma ... (vezi toată discuția)
Ccc sau stimulent de insertie? hgabi hgabi Daca vreau sa ma intorc la serviciu , desi sunt in CCC, am inteles ca pot beneficia de un stimulent de insertie in munca inainte de implinirea varstei de 1 an, ... (vezi toată discuția)