As dori clarificarea urmatorului aspect:
In conformitate cu metodologia de lucru pentru calculul punctului de pensie lunar si anual pina in iulie 1977 se raporteaza venitul/salariul brut la salariul brut de pe lista data de Institutul de Statistica. Dupa iulie 1977 pina in 1990 (daca imi amintesc bine) calculul se face folosind drept unul din factori venitul/salariul meu net. Intrebare: spre ex. pentru luna august 1977 pentru calcularea punctului de pensie raportez venitul meu net (adica cel primit de mine in mina dupa achitarea tuturor celorlalte obligatii la salariul brut sau cel net de pe lista data de institutul de Statistica? As vrea sa cred ca raportarea trebuie sa se faca pe principii egale adica sa raportez venitul/salariul meu net la cel net precizat pe lista institutului. Puteti sa-mi confirmati acest lucru?
Cu multumiri,
Ioana1919
Asa cum era si inainte de anul 1977 si dupa anul 1977,chiar si in prezent Institutul National de Statistica prezinta anual ambele variante,adica si salariul brut si salariul net,dar in prezent se raporteaza salriul brut obtinut la salariul brut realizat pe economie,asa ca nu deranjaza cu nimic e o statistica.Daca ati observat pana in anul 1950,nu era evidentiat salariul net pe economie realizat.
Valoare pensie
Inginer_teren
Va rog un calcul pentru valoarea pensiei, pentru:
- barbat;
- nascut in ianuarie 1959;
- stagiu cotizare 39 ani;
- 21 ani , 8 luni si 15 zile incadrare in ... (vezi toată discuția)