avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale srl,prin act notarial
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale srl,prin act notarial

vreau sa cedez partiile sociale catre o terta persoana prin act notarial,intrebarea mea este daca eu raspund de ceea ce face inputernicitul.va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 10:04, 6 Octombrie 2012
E foarte adevarat, dar aceste acte nu devin NULE prin nedepunerea lor in termen de 15 zile, informatie total eronata din 2 puncte de vedere, anume ca 1. nu devin nule si 2. ca nimeni nu a luat teapa cu asa ceva, am vazut acte si dupa cativa ani depuse de la data emiterii lor.
unmoeglich a scris:

E foarte adevarat, dar aceste acte nu devin NULE prin nedepunerea lor in termen de 15 zile, informatie total eronata din 2 puncte de vedere, anume ca 1. nu devin nule si 2. ca nimeni nu a luat teapa cu asa ceva, am vazut acte si dupa cativa ani depuse de la data emiterii lor.

Pentru a fi opozabile tertilor, hotararile adunarii generale vor fi depuse in termen de 15 zile la oficiul registrului comertului, spre a fi mentionate in registru si publicate in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a.
Aveti dreptate, pentru ca a fi opozabil tertilor este cu totul altceva decat a deveni NULE.
si daca actul nu este inregistrat la ORC cine raspunde conform actului aditional sau hot.AGA nedepus ? ORC nu poate actualiza datele consemnate fara documente depuse in CERTIFICATUL CONSTATATOR .

Mie ORC nu mi a luat documente modificatoare sau act constitutiv incheiate in urma cu 16 zile, nu le ia in considerare.

Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2012
olden, utilizator
In sprijinul afirmatiei lui @olden cu privire la termenul de 15 zile, a se vedea art. 22 alin. 1 din legea nr. 26 / 1990.

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale srl Jurist TM Jurist TM In cazul in care cei doi asociati dintr-un SRL cesioneaza toate partile sociale catre doua persoane ( noii asociati ai SRL-ului), ce acte sunt necesare pentru ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale scorus69 scorus69 buna seara am si eu o intrebare intr-un srl cu asociat unic in care doreste sa intre al 2-lea asociat prin cedare de p.s 50% , cesiunea la Registrul ... (vezi toată discuția)
Perioada infiintare firma ContSters159354 ContSters159354 spuneti-mi si mie va rog, in cazul cand intentionezi sa infiintezi/cumperi o firma trebui sa fie publicat ceva in monitorul oficial? am inteles din unele surse ... (vezi toată discuția)