avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare asociatie parinti
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare asociatie parinti

In data de 20 aprilie 2012 am trimis un e-mail catre scoala in care invata fiul meu, rugandu-l pe D-nul Director sa informeze parintii din scoala de propunerea mea, aceea a infiinta o asociatie de parinti cu scopul de a indruma cei 2% din salar catre asociatie si de a sustine educatia copiilor din scoala, dar si alte reparatii ale scolii. Nici in momentul de fata nu am primit nr. de inregistrare al cererii trimisa prin e-mail, iar inceperea anului scolar l-a facut in fuga, ca sa nu se intalneasca cu parintii. Din anul 1989 este director de scoala si mare lucru nu a facut. Anul trecut, a aparut scoala intr-unul din ziarele locale pt ca grupurile sanitare si tevile de apa nu erau conform normelor sanitare si s-a dispus amendarea scolii. Scoala se afla in Iasi si stiu sigur ca s-a primit e-mail la secretariat.
Cum ar trebui sa procedez in acest caz? Sa revin cu cererea catre scoala sau sa trimit cerere catre Inspectoratul de invatamant? In cat timp trebuia sa primesc nr de inregistrare al cererii si raspunsul conducerii?
multumesc mult
Trebuie verificat scopul declarat al asociației.
Dacă activitățile /proiectele pentru care ati infiiintat asociatia respectivă nu mai sunt de actualitate, scopul poate fi schimbat.
Atentie insa la forma juridică. De obicei, în scop umanitar se înființează fundații și nu asociatii.
Mult succes!

Nickmed a scris:

Buna!eu dețin o asociație cu scop umanitar,as putea include un proiect sa zicem al părinților folosind această asociație?

Puteti transcrie aici din statut articolele care detaliaza scopul si obiectivele asociatiei in cauza (care sunt publice de altfel).
Bună ziua! Apelez la experienta dumneavoastră și va rog sa ma ajutați cu detalii în legătură cu înființarea unei Asociații de parinti pe școala.
Va mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie parinti ana500 ana500 Buna ziua . Am nevoie si eu de indrumare la infiintarea unei asociatii de parinti. Sunt presedinte al ,, Comitetului,, de parinti din scoala si vrem sa-l ... (vezi toată discuția)
Asociatia de parinti din scoala lucdum lucdum Buna ziua, In scoala noastra exista asociatia parintilor infiintata in 2008 cu aproximatie avand ca membrii fondatori conducerea de atunci a scolii. ... (vezi toată discuția)
Asociație de părinți a scolii gabbibg gabbibg Buna,as dori va rog sa stiu pașii de la A la Z înființării asociației de părinți a școlii, pe indelete,ce trebuie să stiu .va mulțumesc (vezi toată discuția)