avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sunt chemat ca martor intr-un proces penal in Croatia
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sunt chemat ca martor intr-un proces penal in Croatia

Salut,

In februarie 2007 am avut un training in Zagreb (Croatia).Intr-o vineri noaptea am iesit in oras impreuna cu doi colegi, iar in cele din urma am ajuns intr-un strip bar.Eu am comandat un energizant iar cei doi colegi cate o bere,dar barman-ul a mai adus si o sticla de sampanie.Un coleg a spus ca poate sa o lase gandinduse ca nu poate costa prea mult.Surpriza insa: cand am cerut nota de plata a fost 1800 dolari.L-a chemat pe barman spunandu-i ca e o greseala, dar acesta a devenit foarte revoltat si a inceput calvarul.Ne-a dus intr-o alta incapere, a inchis usa la bar si 4 baieti croati ne-au tot amenintat ca daca nu platim ne omoara,pe unul l-a pus cu capul pe masa a luat o bata de baseball si a lovit puternic,din fericire doar in masa langa capul acestuia,ne-au amenintat cu cutitul,ne-au luat portofelele si ne-au confiscate banii ce ii aveam la noi, dar nefiind suficienti unul din croati l-a luat pe un prieten si impreuna s-au dus la hotel pt a-i da diferenta de bani pana la 1800 dolari, noi doi ramanand in strip club sub amenintarea celorlalti 3 croati.Daca mergeam la baie eram escortati,nu aveam voie sa ne folosim mobilul,ce sa mai spun, a fost groaznic.In cele din urma recuperandu-si banii ne-au lasat sa plecam.Noi am fost la politie unde am depus o plangere,politia i-a prins,am fost chemati sa-i identificam si sa depunem o marturie in fata unei doamne procuror.Noi nu am cerut nici o despagubire materiala afland de la politie ca inculpatii erau de mult vizati de politie, acestia facand parte dintr-o retea de traficanti de arme si droguri si ne-au promis ca e ultima data cand vom avea de a face cu ei.
Dupa doi ani aproape am primit o citatie acasa.Mergand la judecatorie sa vad despre ce e vorba mi s-a incredintat o cerere din partea statului croat de a participa din nou ca martor in Croatia in procesul penal pe care statul croat l-a itentat acestor oameni.EU si nici cei doi colegi de-ai mei nu vrem sa mergem sub nici un fel.Ce se intampla daca nu ne prezentam la proces in Croatia in calitate de MARTORI ?Pot sa ne oblige sa mergem ?Pe citatia ce am primit-o era invocata legea 302/2004 cerere de transfer de procedura in materie penala – privind colaborarea dintre state.

Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 12:14, 28 Ianuarie 2009
Incercati sa faceti cumva sa depuneti marturie de la distanta.
Daca respectivii sunt liberi, ceea ce e foarte posibil, va fi greu sa depuneti marturie chiar daca ati vrea.
Ati putea incerca sa consultati un avocat care sa mearga sa studieze problema dvs.Nu sa mearga in Croatia.

avocat Claudiu Lascoschi
Ei pot face o solicitare de comisie rogatorie internationala ca sa fiti audiati aici, in Romania.
Comisia rogatorie in strainatate (internationala) reglementata in cap. VI, t. IV, art. 514, C. proc. pen., partea speciala, a fost abrogata.
2007_rozi a scris:

Comisia rogatorie in strainatate (internationala) reglementata in cap. VI, t. IV, art. 514, C. proc. pen., partea speciala, a fost abrogata.

Mda... dar poate in Croatia nu... :)
@othellox si 2007 rozi

Legea 302/2004 va spune ceva?

Titlul I - Dispozitii generale

Capitolul I - Domeniul de aplicare si principii generale ale cooperarii judiciare internationale in materie penala

Art. 1 - Domeniul de aplicare
Prezenta lege se aplica urmatoarelor forme de cooperare judiciara internationala in materie penala:
a) extradarea;
b) predarea in baza unui mandat european de arestare;
c) transferul de proceduri in materie penala;
d) recunoasterea si executarea hotararilor in materie penala;
e) transferarea persoanelor condamnate;
f) comisiile rogatorii;
g) infatisarea martorilor, expertilor si a persoanelor urmarite;
h) notificarea actelor de procedura care se intocmesc ori se depun intr-un proces penal;
i) cazierul judiciar.
:D

Alte discuții în legătură

Majorare pesie alimentara norocel_bab norocel_bab ce reprezinta cererea rogatorie ? ce se solicita prin aceasta cerere ? prin neprezentarea partilor la proces acesta s-a suspendat , tot o data trebuiau depuse ... (vezi toată discuția)
Citatie in strainatate ovidiu_uk ovidiu_uk Am primit azi, duminica,02.05.2010 citatie sa ma prezint maine,03.05, in Bulgaria in calitate de martor, nefiind specificata cauza procesului respectiv( ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla in ce dosar am fost chemat ca martor teodorapop teodorapop Am primit o citație cum ca sunt chemat ca martor intr -un dosar însă nu găsesc pe nici un portal cauza cu nr ..... Așa scrie pe citație :\"sunteți ... (vezi toată discuția)