avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... citatie in strainatate
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

citatie in strainatate

Am primit azi, duminica,02.05.2010 citatie sa ma prezint maine,03.05, in Bulgaria in calitate de martor, nefiind specificata cauza procesului respectiv( citatia are stampila IJP Brasov) Puteti sa-mi spuneti care e procedura in cazul unui cetatean roman cu resedinta in Romania citat in alt stat UE?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 3 Mai 2010
Teoretic trebuia sa fiti audiat in tara prin comisie rogatorie:
"Art. 132 alin. 1 C.proc. civ. - institutie prin care un organ de urmarire penala sau o instanta de judecata care nu are posibilitatea sa asculte un martor, sa faca o cercetare la fata locului sau sa efectueze orice alt act procedural se adreseaza unui alt organ de urmarire penala sau altei instante egale in grad care are posibilitatea sa le efectueze"
Cred ca este vorba despre o comisie rogatorie internationala .. in acest sens, sunt aplicabile prevederile Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciara internationala in materie penala sau a Legii nr. 189/2003 privind asistenta judiciara internationala in materie civila si comerciala, republicata 2009 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comisie rogatorie? roxyalexandru roxyalexandru Se poate solicita comisie rogatorie dupa inceperea urmaririi penale?(dupa ce s-au facut deja audieri) (vezi toată discuția)
Sunt chemat ca martor intr-un proces penal in croatia miodrag miodrag Salut, In februarie 2007 am avut un training in Zagreb (Croatia).Intr-o vineri noaptea am iesit in oras impreuna cu doi colegi, iar in cele din urma am ... (vezi toată discuția)
Cum pot afla in ce dosar am fost chemat ca martor teodorapop teodorapop Am primit o citație cum ca sunt chemat ca martor intr -un dosar însă nu găsesc pe nici un portal cauza cu nr ..... Așa scrie pe citație :\"sunteți ... (vezi toată discuția)