avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinul 343.2010 ANRSC
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinul 343.2010 ANRSC

1. Sunt interesat sa cunosc daca exista o norma legala care sa reglementeze montarea repartitoarelor intr-un imobil cu mai multe apartamente. Am citit ca pentru a fi luate in considerare la calculul costurilor de incalzire trebuie ca minimum 80% din apartamente sa accepte dotarea cu repartitoare, altcumva costurile se repartizeaza functie de SET.
2. Dar daca , intr-un imobil ce are montate repartitoare in toate apartamentele, 25% dintre proprietari vor sa renunte la ele se revine la calculul functie de SET ?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: darida , utilizator 20:53, 2 Noiembrie 2012
Da, puteti renunta la repartitoare.
In mod sigur se putea renunta la repartitoare si inainte de a se ajunge la procentul celor cu repartitoare de sub 80% din numarul locatarilor.

Sunt 2 CONDITII TEHNICE SI LEGALE CUMULATIVE aici:
Prima, asa cum am mai spus, procentul de 100% sau 80 %, adica sistemul de repartizare nu poate functiona cu un nr mai mic de repartitoare, nu e o simpla problema de cvorum.

A doua este a respectarii conditiilor de montare a repartitorelor, in special a efectuarii echilibrarii hidraulicea a instalatiei.

Chiar daca ar fi un procent de peste 80% din proprietari cu repartitoare, Hotararea Asociatiei de montare a repartitoarelor sau mentinere a sistemului de repartizare a costurilor pe baza lor este NELEGALA daca nu s-a efectuat echilibrarea hidraulica.
Proprietarii nu vor hotari doar pentru prestarea unui simplu serviciu, ci pentru prestarea serviciului CU INCALCAREA LEGII, incalcare care va aduce prejudicii (costuri mari, eronate) unei parti din proprietari, care se incalzesc.
Astfel, nici macar votul unui procent de 99% din proprietari nu va putea acoperi acest viciu de nelegalitate.

Art. 26 din Legea 23072007
Dacă o hotărâre a adunării generale este contrară legii, statutului sau acordului de asociere a asociaţiei de proprietari ori este de natură să producă daune intereselor proprietarilor, aceştia pot ataca în justiţie respectiva hotărâre, în termen de 45 de zile de la comunicare (conform deciziei Curtii Constitutionale).
Practic, si daca un singur proprietar este impotriva, el va putea cere anularea Hotararii adunarii generale, in caz de incalcare a legii.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2012
darida, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea energiei termice allecsdima allecsdima Am constatat ca am platit energia termica pe 4 coloane , eu avand de fapt 3 coloane. Cum pot reglementa,si cum pot fi despagubit?. Imi este greu sa-nteleg cum ... (vezi toată discuția)
Repartitoare de costuri marinel73 marinel73 Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice vă informează: Începând cu sezonul de încălzire ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)